CARINA & DARIANA: Survival skills la cercetășie

Roxana Bar s-a remarcat pe durata liceului prin implicarea în diverse activități extrașcolare, cum sunt cele legate de cercurile de debate sau cercetășia. Această a doua pasiune este una de dată mai recentă, iar Roxana a acceptat să ne aducă în culisele cercetășiei.

roxana bar 02

ROXANA BAR. Sursă foto: FB

Anul trecut, de Ora Pământului, Roxana a aflat despre cercetășie, devenind cercetașă în cadrul organizației C.S. Orione.

În general întâlnirile săptămânale se desfășoară la Liceul Don Orione din Oradea.

Membrii acesteia sunt împărțiți pe trei categorii de vârstă : Lupișorii / Mămăruțele – cei până în clasa a V- a; Reparto – din clasa a V-a până la liceu; Noviciatul – adolescenți, de la 16 ani în sus. Roxana are momentan rolul noviciatului, alegând să se implice pentru că este o activitate plăcută.

Unitatea, comunicarea dintre membri, faptul că se cunosc unul pe altul, dar și faptul că învață lucruri noi – noduri, tehnici de supraviețuire, să facă focul, să gătească, prim-ajutor etc. sunt câteva dintre aspectele plăcute care au atras-o pe Roxana spre cercetășie.

Se întâlnesc sâmbătă la ora 14, iar activitățile depind de fiecare grupă. Cei de la Novi nu prea mai au acea parte de jocuri pe care o au cei de la Reparto si Lupișori.

„Cercetășia

îți oferă

o viziune

diferită

asupra

lumii”

La întâlniri învață abilitățile necesare pentru un coordonator, fiind cea mai mare grupă.

Se implică personal prin faptul că încearcă să frecventeze cât mai des întâlnirile săptămânale și prin interacțiunea cu ceilalți membri. În ceea ce îi privește pe aceștia, sunt oameni care vor să învețe, fapt pentru care sunt și cercetași. E vorba de o comunitate ce acceptă pe oricine, sunt prietenoși, activi și energici. Cercetășia îți oferă o viziune diferită asupra lumii, te învață să fii pozitiv, să te implici și să te descoperi.

„Ceea ce mi-ar lipsi din viață dacă nu aș fi devenit cercetașă sunt, probabil, prieteniile legate în cadrul cercetășiei și amintirile din taberele și drumețiile la care am participat, în plus cercetășia îți oferă o viziune diferită asupra lumii, te învață să fii pozitiv, să te implici și să te descoperi în plan personal”, ne-a declarat Roxana.

Cine dorește să se alăture organizației de cercetași C.S. Orione o poate contacta pe Roxana sau pe colegul ei, Roman Rareș, coordonator la grupa de Noviciat.

CARINA MUȚ, DARIANA MUȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: