MELISA & ANDREEA: Poezia lui Alex trece graniţele

Revenim cu reportajul promis de la cea mai recentă întâlnire cu poezia, care s-a desfăşurat în 22 octombrie, săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană, de la ora 17.

BIBL03

Foto: Andreea Moza

A fost vorba de lansarea a trei volume:  Când umbrele trec strada – Teodor Dume, Xura – Michel Chevalier şi Dragostea mea abisală – Ionuţ Caragea, lansarea fiind făcută în prezenţa unui public numerous și prezentată de conducătorul Cenaclului Prietenii Poeziei, Ionuţ Caragea.

Alex Lascu, colegul nostru a fost şi el prezent la eveniment, ocazie cu care am aflat că el este câştigătorul Concursului Martha Bibescu, desfăşurat acum două săptămâni în Comarnic.

BIBL02

Foto: Andreea Moza

„Evenimentul a avut substanță, din punct de vedere informative, ne spune Alex. Ca spectator, am simțit claritatea descrierii fiecăreia dintre cele trei cărți, fiind oferite detalii despre conținut și format.

O parte atractivă a evenimentului a constituit-o intervenția domnului editor Michel Chevalier și a domnului Ionuț Caragea, cei doi recitând poeme din cadrul Xurei atât în versiunea română, cât și în cea franceză.

Având în vedere că scopul evenimentului a fost de a aduce împreună culturile română și franceză, această întâlnire trage punțile dorite între cele două țări participante. De asemenea, prezența delegației franceze oferă un aer de solemnitate întregului eveniment și o imagine a potențialului artistic al dramaturgiei prin ideea ce stă la baza romanului Xura.

Sunt de notat și performanțele muzicale superbe ale Alexandrinei Chelu, dumneaei interpretând câteva sonete în franceză, și ale lui Alexandru Carțiș, dumnealui cântând Imnul de stat al României.

Domnul Michel Chevalier, auzind de volumul meu, mi-a făcut o propunere verbală de a traduce volumul la editura dumnealui. Este o propunere onorantă, pe care o voi considera atent și, pe viitor, poate voi apărea tradus în Franța.

Mulțumesc domnului Caragea pentru ospitalitatea acordată și pentru atmosfera familială din cadrul întâlnirii”.

BIBL04

Foto: Andreea Moza

Alex s-a bucurat şi de susţinerea unor profesori ai colegiului nostru; i-am văzut în public pe doamna Corina Chiş şi Adrian Tencuţiu.

MELISA ȘTIOP, ANDREEA MOZA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: