Invitaţie la Festivalul Naţional de Artă Naivă

O tradiţie care s-a născut la Oradea, Festivalul Naţional de Artă Naivă spune o poveste uimitoare despre ce înseamnă arta naivă românească.

Afis 70x100

Privitorul descoperă pe pînză viaţa rurală ce apare ca o peliculă de cinematograf Lumière în plină desfăşurare, cu secvenţe împărţite în vremea mieilor, vremea coasei şi ielelor, timpul cireşelor, vremea culesului, vremea nunţilor şi a şezătorilor, răgazul iernii şi al sărbătorilor. O rînduială fascinantă a satului, o incursiune în orizontul rural pe care sătenii îl poartă cu ei prin toate anotimpurile vieţii.

Căci, mai demult, majoritatea oamenilor de la ţară îşi petreceau viaţa netrecînd graniţele satului lor izolat de civilizaţie, şi nu ştim astăzi dacă acest lucru nu era cumva un imens avantaj, nepreţuit în păstrarea tradiţiilor locale.

Facebook Festivalul Naţional de Artă Naivă, ediţia a VI-a

În fiecare an, în octombrie, Oradea este capitala artei naive contemporane româneşti. Vă invităm aşadar cu drag la vernisajul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc joi 17 octombrie, ora 17:30, la Muzeul Ţării Crişurilor (str. Armatei Române nr. 1/A).

invitatie final fatza.jpg

Vineri, 18 octombrie, de la ora 12:00, va avea loc proiecţia unui film documentar despre arta naivă, la Cinema Palace Oradea. Intrarea este liberă.

MIRCEA STROE

Asociatia Artistilor Naivi din Romania

www.artistinaivi.ro

0744 607 672

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: