DALIA & ANDREEA: Poveşti de succes la Ghibu

Elevii de liceu de la Ghibu au avut parte vineri de o experiență mai specială, care s-a desfășurat în timpul orelor de curs.

succes04

Foto: Dalia Moşuţ

Este vorba de o o întâlnire susținută de profesioniști din domenii diferite. Cristian Ciorbis și Alin Pășcuț sunt absolvenți ai Liceului Ghibu și au făcut amândoi o carieră înfloritoare.

Un alt invitat care a vorbit vineri este Richard Balint, de profesie actor.

În prima oră, audiența a fost formată din elevii din clasele de filologie-engleză și filologie-jurnalism (clasele IX-XII).

Cristian e de profesie avocat și am aflat de la acesta că efectiv în profesie îl ajută cam 20% din ce a învățat în facultate. În studenție a preferat să învețe în bibliotecă, deoarece avea parte de liniște și de cărțile necesare. Vorbitorul ne-a liniștit că facultatea nu e atât de grea precum spune legenda.

Celălalt invitat, care a terminat psihologia, deține o firmă de IT. Acesta a încercat să inițieze un test de cunoaștere psihologică, într-un dialog cu o elevă din XI A.

Am aflat și care sunt tarifele generale în orele de consultație psihologică: între 50 şi 250 RON/h, în funcție de reputația psihologului.

succes01

Foto: Dalia Moşuţ

Acest eveniment a fost organizat de Consiliul Elevilor, sub coordonarea Sebastinei Papai din XI C.

sebastina papai

SEBASTINA PAPAI

„Am avut alături de noi invitati de seamă şi povești impresionante, care au reusit sa treaca peste tot ceea ce le-a stat in cale pentru a-și indeplini aspiratiile. Am vrut sa le dam ocazia elevilor de a remarca munca grea si ambitia din spatele unui vis implinit. De asemenea, am vrut ca acestia sa poata interactiona cu persoane din diferite domenii, pentru a-si crea o imagine de ansamblu si pentru a sti pe viitor in ce consta profesia pe care vor sa si-o aleaga. Sper ca au aflat lucruri noi care le vor fi de folos in viitoarea lor cariera”, ne-a spus Sebastina.

DALIA MOŞUŢ, ANDREEA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: