NATALIA CHIŞ: Reboot Tomb Raider

Tomb Raider: Începutul este un film de acțiune-aventură din 2018, după o poveste a lui Evan Daugherty și Robertson-Dworet.

TOMB_RAIDER_1

Foto: Natalia Chiş

Acesta este bazat pe franciza jocurilor video cu același nume, fiind un reboot al seriei de filme Lara Croft: Tomb Raider din 2001 și 2003.

Filmul a fost lansat pe marile ecrane în România în data de 16 martie 2018. Rolul Larei a fost preluat de către Alicia Vikander, Dominic West joacă în rolul lui Richard Croft, aventurierul dispărut, Walton Goggins îl joacă peMathias Vogel, antagonistul filmului, Lu Ren este jucat de către Daniel Wu, ajutorul Larei, personajul jucat de  Kristin A. Scott Thomas, Ana Miller, s-a dovedit a fi o persoană cu  intenții malefice.

În noua peliculă, Lara Croft, fiica independentă a unui aventurier foarte excentric, Richard Croft, ce a dispărut atunci când ea era la vârsta adolescenţei, este o tânără aparent săracă, muncind ca și curier într-o Londră a zilelor noastre, alergând prin oraș cu tot felul de cutii şi colete, pe bicicletă.

Este la facultate, dar ajunge foarte rar la cursuri. Lara este chemată să semneze și să recunoască oficial decesul tatălui ei, lucru care, de altfel, nu se întâmplă. Înainte să semneze, aceasta primește un puzzle japonez în care Lara găsește un mesaj de la tatăl ei și astfel, cu o încăpățânare și o determinare consecventă, ea află unde, aparent, ar fi murit tatăl, și pleacă pe urmele lui pe legendara insulă Yamatai, din Marea Diavolului, în largul Oceanului Pacific, în Japonia.

Acolo îl va întâlni pe antagonistul filmului, Mathias Vogel, un mercenar nemilos, reprezentatul unei organizații obscure, Trinity, pusă pe dominație mondială, care împreună cu echipa lui caută poarta către mormântul lui Himiko, prima regină a Japoniei. Himiko este  o vrăjitoare cu o mare putere, care a condus Imperiul prin intermediul magiei negre, purtătoare a unei boli incurabile.

Cele două părți în conflict din fim, de o parte Lara Croft, de alta Mathias Vogel, atunci când se întâlnesc, creează acea stare de tensiune pe care ți-o dorești, o cauți în filmele de acest gen. Cei doi livrează către public acest aspect foarte bine, iar momentele-cheie ale filmului sunt adevărate comori.

Datorită faptului că filmul are un timp de redare scurt (112 minute, adică o oră și 52 de minute) se pune puțin accent pe dezvoltarea personajelor.

Pentru fanii francizei, acest film ar putea reprezenta o mare dezamăgire, neatingând  standardele dorite, deoarece în  jocurile video povestea este mult mai complexă, avem mai mult timp pentru a înțelege povestea Larei, putem vedea transformarea ei.

Pe de altă parte, în jocurile video, aceasta avea cunoștințe de arheologie, iar în film nu se arată interesată  sau pasionată de subiect. Totuși, dacă ești un simplu spectator vei rămâne fascinat de această poveste.

 Tomb Raider: Începutul este un film plin de acțiune, având scene pline de dramatism, tensiune, unde muzica și imaginea joacă un rol important, iar finalul induce ideea că va urma o  a doua  parte a filmului.

Din punctul meu de vedere, filmul prezintă o reprezentare contemporană, adevărată și mai realistă a francizei Tomb Raider, față de filmele precedente, unde Lara, jucată de Angelina Jolie, parcă ar avea puteri supraomenești.

Regie: Roar Uthaug, scenariu: Geneva Robertson-Dworet și Alastair Siddons, rol principal: Alicia Vikander, scenariu: Evan Daugherty și Robertson-Dworet, bazat pe jocurile video Tomb Raider de CrystalDynamics

NATALIA CHIŞ

NATALIA CHIŞ

NATALIA CHIŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: