ANDREEA & CASIAN: Banii nu se mănâncă!

Astăzi, în data de 26 septembrie, a avut loc în sala festivă activitatea numită Save The Earth Gala.

image2

Foto: Casian Făşie

Festivitatea a avut în vedere susținerea unei eleve din Suedia, Greta Thunberg, care s-a hotărât să devină activistă de mediu și să salveze mediul înconjurător, luptând împotriva lacomiei și celor care nu se gândesc decât la bani și economia globală.

În deschiderea evenimentului, doamna profesoară Mirela Ardelean a ţinut un discurs in legătura cu situația actuala a lumii in ceea ce privește mediul înconjurator, susținând în totalitate acțiunile Gretei, spunând că ceea ce se întâmplă este îngrozitor, mii de animale sunt pe moarte din cauza noastră, deoarece nu luăm măsuri.

Gazdă a evenimentului din partea elevilor a fost Andrada Urs.

Din clasa XI-a A, au susținut discursuri Andrada Urs, Patricia Lasco, Dalia Tigan. Acestea ne-au povestit despre câțiva oameni valoroși, cunoscuți ca activisti de mediu, precum Chris Jordan, Ingrid Newkirk și Vivienne Westwood.

image6

Foto: Casian Făşie

Câteva eleve din clasa a XI-a A și a XI-a C, Oana, Dalia, Mara, Eni și Carina, au tinut o parada de modă, utilizând pe post de material plasticul, dorind sa puncteze risipa de resurse care se face in acest sens, dar și faptul ca uneori deșeurile pot sa constituie o valoroasa materie primă pentru zone artistice.

Piesele purtate sunt creațiile Vivianei Rad.

Discursurile fetelor și băieților (Vlad și Rareş) au stârnit aplauze în sală.

Încheiem cu o profeție a indienilor Cree, pe care ne a citit-o doamna Mirela Ardelean: „Numai când ultimul copac va fi doborât, când ultimul peşte va fi prins şi ultimul râu va fi otrăvit, doar atunci îţi vei da seama că banii nu se pot mânca”.

ANDREEA GHERLE, CASIAN FĂŞIE

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: