ANDREEA & ANTONIA: Despre rostul fizicii

În acest interviu avem plăcerea de a o prezenta pe o nouă profesoară venită în acest an la liceul nostru, și anume pe doamna Monica Ghiocel, pe catedra de fizică. Îi urăm cu dragoste bun-venit!

MONICA GHIOCEL

Prof. MONICA GHIOCEL. Foto: Andreea Gherle

În al câtelea an la catedră sunteţi?

Prof. MONICA GHIOCEL: Sunt in al cincilea an la catedra, începand a profesa imediat ce am finalizat studiile universitare.

 

În ce alte şcoli aţi predat?

Prof. MONICA GHIOCEL: Am început activitatea de profesor la Şcoala Gimnaziala Nr. 1 Sârbi şi Şcoala Gimnazială Szalardi Janos Sălard, în următorul an avand ocazia sa predau tot la o scoala din mediul rural, si anume Scoaala Gimnaziala Nr. 1 Vârciorog, unde imi desfasor activitatea si in acest an scolar.

 

Unde ați terminat facultatea şi în ce an?

Prof. MONICA GHIOCEL: Am urmat Facultatea de Stiinte din Oradea, specializarea fizica medicala, si am finalizat studiile de licenta in anul 2015, urmand ulterior studiile de Masterat.

 

Care sunt clasele la care predaţi în Colegiul Ghibu?

Prof. MONICA GHIOCEL: Clasele la care am bucuria si onoarea sa predau sunt cele de a IX-a, si anume a IX-a A, a IX-a B si a IX-a D.

 

Cum vi se par elevii de la Ghibu?

Prof. MONICA GHIOCEL: Dupa o saptamana de scoala pot spune ca am intalnit elevi fantastici, curiosi din fire in a descoperi frumusetea fizicii, cuminti si deschisi la nou.

 

Care este rostul fizicii între disciplinele la liceul de astăzi?

Prof. MONICA GHIOCEL: Fizica este pretutindeni, ea ne inconjoara si ne face sa fim dependenti de ea, pentru ca este o stiinta a naturii, aceeasi natura de care apartinem si noi. Cu ajutorul acestei discipline pot fi explicate in principiu orice fenomene intalnite, chiar si in alte stiinte, cum ar fi chimia si biologia. Fizica ne ofera posibilitatea sa raspundem la intrebari remarcabile, precum Ce este materia? Ce este energia? Cum pot functiona diferite mecanisme si aparate?

Printr-o buna intelegere a legilor fizice ne putem imbunatati modul in care interactionam cu mediul nostrul înconjurator si totodata modul prin care putem valorifica rezultatele din acestea.

Citiţi în zilele următoare partea a doua a acestui interviu. Rămâneţi cu ochii pe LOGO PAPER!

au consemnat ANDREEA GHERLE, ANTONIA GHEMIŞ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: