Thunder Generation

Proiectul Thunder Generation a luat naștere la începutul acestui an, prin programul Fondul Științescu al Fundației Comunitare Oradea.

 

 

Acesta a durat patru luni și s-a desfășurat printr-o serie de acțiuni și ateliere în domeniul meteorologiei.

Atelierele s-au bazat pe educația STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), printr-un amalgam de experiemente ca toți elevii de gimnaziu participanți să poată înțelege cât mai bine fenomenele din atmosferă, abordând teme precum prevenirea și prognozarea furtunilor, aplicarea meteorologiei în domeniul aviației, dar și multe altele.

Joi, 13 iunie de la ora 13:30, în sala festivă a Colegiului Național Emanuil Gojdu a avut loc festivitatea de final a proiectului, final celebrat printr-o expoziție de proiecte ale paricipanților, de la prognoze meteo, până la mici instrumente meteorologice construite de cei mici.

Coordonatorul proiectului, Alex Trandafir, a prezentat activitățile din cadrul proiectului precum și rezultatele și continuitatea acestuia. Au susţinut discursuri și Berchez Daniela, cadrul didactic responsabil cu acest proiect, și directorii instituției de învățământ.

 

Stație meteorologică profesională

Prin finanțarea obținută, liceul este acum dotat cu una din cele mai performante stații meteorologice din județ, transmițând date în timp real online pe platforma Wunderground. Astfel, aceasta a reprezentat o portiță unică pentru elevi, prin care au putut lucra și procesa date reale exact de pe școala unde învață, monitorizând cât mai bine fenomenele meteorologice.

Ca o ultimă dotare achiziționată prin proiect va fi o cameră web 360, care va transmite live online imagini reale de pe acoperișul liceului. Aceasta vine în ajutorul stației meteo, pentru a completa datele stocate cu imagini live din toate cele patru puncte cardinale, facilitând o imagine de ansamblu asupra tuturor fenomenelor meteorologice ce au loc în orizontul local al orașului Oradea.

Proiectul este finanţat de Romanian American Foundation, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, UniCredit Bank, Fundația Elena Neagu, Celestica, Decitex RO, RER Vest, Faist Mekatronic, VPK Packaging, ADLO, Qubiz, Inteva Products, Nidec, Sema ExpressAstor Mueller Group, Bugatti. Coordonatorul proiectului este Alex Trandafir.

Pentru informații suplimentare legate de subiect îl puteți contacta pe Alex Trandafir la numărul de telefon 0731.354.351, iar evoluția activităților poate fi urmărită pe pagina de Facebook Thunder Generation.

Aceste informaţii ne-au fost oferite printr-un comunicat de presă semnat de Teodora Albiter, Manager Proiecte, Fundaţia Comunitară Oradea.

Contact: mobil: 0743 899901, e-mail: managerproiecte@fundatiacomunitaraoradea.ro , web: www.fundatiacomunitaraoradea.ro 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: