VLAD & DRAGOŞ: Câştigătorii concursului de fotografie

În urmă cu două zile s-au anunțat câștigătorii concursului de fotografie organizat de Consiliul Elevilor de la Onisifor Ghibu.

Am aflat de la Sebastina Papai că în concurs au fost trimise 57 fotografii realizate de elevi de la noi din școală. Temele au fost libere, iar câștigătorii au ilustrat diferite genuri.

 

Locul lll a fost luat de o elevă din clasa a Xl-a B, Claudia Gavrilaș, cu fotografia intitulată Mes premiers amours.

Claudia ne spune ce a inspirat-o făcând această fotografie: „Fotografia intitulată Mes premiers amour are o însemnătate colosală pentru mine. În fotografie apar două obiecte valoroase pentru mine – o chitară, respectiv o agendă. Prin aceste două obiecte, viața mea a căpătat un alt înțeles. Cânt la chitară de la vârsta de 12 ani, prin muzică am putut să-mi exprim emoțiile și desigur, să-L laud pe Dumnezeu prin intermediul acesteia.

În ceea ce privește agenda din fotografie, este locul în care-mi notez poeziiile sau gândurile – scrisul a devenit un nou mod de a mă descărca și a crea. Florile așezate pe corzile chitarei simbolizează plinătatea sentimentului cu care trăiesc prin aceste două obiecte…

Totodată poza este făcută în natură, fiind un loc ce mă inspiră.”

Locul ll i s-a atribuit Cătălinei Votav, tot din clasa a Xl-a B, care a expediat în concurs trei imagini, ieșind în evidență fotografia intitulată În amintirea primăverii. Ce aproape a trecut.

Cătălina Votav ne declară următoarele: „La concurs am participat cu un portret alb-negru al unei prietene. Am ales filtrul alb-negru deoarece mi s-a părut că acesta se potriveste cel mai bine fotografiei, iar peste cel alb-negru am mai adaugat unul color, pentru a face fotografia să arate ca una vintage – de aici m-am inspirat la titlul fotografiei.

Mi-am dorit ca fotografia să arate vintage și am reușit să fac asta cu puțină îndemânare, prin intermediul Photoshop-ului.”

Locul l a fost castigat de Alex Bot din a X-a C, cu un action picture având titlul The art of motion.

„Mi-a venit ideea unui cadru cu mine în aer, în spate amplificându-se frumusețea arhitecturii baroce. Iar titlul e ceva subiectiv – The art of motion, ce duce cu gândul la artă şi la mișcare, iar parkour-ul este supranumit arta mișcării”, ne-a declarat câştigătorul.

În final, avem alături de noi un membru din juriul concursului, Sebastina Papai, aceasta fiind și membru al Consiliului Elevilor din școala noastră, care ne-a transmis gândurile ei despre derularea și conceperea acestui concurs: „Este un concurs de fotografie unde am incercat sa le dam sansa celor care au dorit sa participe sa dea frau liber imaginatiei. Tocmai din acestă pricină nu am impus o temă anume și au avut libertatea să surpindă ceea ce îi pasionează.

De asemenea, au avut șansa de a se avantaja singuri, prin faptul că au avut libertatea de a alege dimensiunile fotografiilor si sa dea un titlu sugestiv si inovator.

Cât despre despre câștigători, premierea are loc vineri (azi – n.r.), în pauza mare, 9:50 – 10:10”.

sebastina papai

Sebastina Papai

Sebastina ne-a mai spus că s-a organizat şi un târg de carte, joi și vineri, în cadrul căruia a fost instalată și o expoziție cu toate fotografiile participante.

DRAGOŞ HODIŞAN, VLAD BAN

dragos hodisan vlad banjpg

VLAD BAN şi DRAGOŞ HODIŞAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: