LĂCRIMIOARA & ANDRADA: La cinci paşi de tine

Filmul La cinci paşi de tine, cu titlul original Five feet apart, a fost lansat în România pe data de 3 mai 2019.

afis

Este regizat de Justin Baldomi, iar actorii care ii dau culoare filmului de gen dramă – dragoste sunt Cale Sprause si Haley Lu Richardson.

In acest film, doi tineri care se lupta cu o boala ineversibila se întâlnesc si se îndrăgostesc pe holurile unui spital, au de ales intre a sta tot timpul la o distanță de cinci pasi unul de celalalt, pentru a nu se contamina reciproc cu eventualele infecții, sau de a-si trai viața si a cunoaste iubirea, făcând un pas mai aproape unul de altul.

Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?

Aceasta este întrebarea pe care noi ne-am pus-o după vizionarea filmului. Stella Grant care este jucată de Haley simte nevoia să-și planifice viață pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi o guvernează oricum, trimițând-o periodic in spital, inca din copilărie.

Stella își planifică foarte bine viața, pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care i-a asigurat cinci ani de existenta fara probleme. Pentru asta este obligata sa stea la cinci pasi distanta de orice i-ar putea trimite o infecție. Cinci pași, fara excepție.

Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie sa se ferească; lui Will nu-i pasa de reguli, de tratamente, nu-și respecta orarul de medicație si abia așteaptă sa împlinească 18 ani ca să-și decidă singur soarta. Vrea sa plece sa vadă lumea – nu doar spitalele.

Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortală.

Si totuși, dintr-o data, cei cinci pasi dintre ei nu mai par un spațiu de siguranță, ci o pedeapsă. Oare n-ar putea sa fure macar o mica parte din această distanță, in schimbul a tot ceea ce plămânii lor defecți le-a furat din viață? Cat de periculoși ar putea fi numai patru pasi între ei, daca asta ii ajuta sa câștige sufletește?

Nu lăsa primele 30 de minute să-ți scadă entuziasmul pentru film. Ştim ca acțiunea nu pare cursiva, iar scenele se termină brusc, însă asculta sfatul nostru si „ai puțintică răbdare”.

Încalcă regulile.

Bucură-te de glume şi de ironii, de îngeri, de zăpadă şi de luminițe.

Cântă.

Trăiește.

Visează.

Zâmbește.

Iubește.

Alegerea este a ta şi nu se află „la cinci paşi de tine”.

LĂCRIMIOARA ŞANDRO, ANDRADA ŢENŢ

ANDRADA ŢENŢ şi LĂCRIMIOARA ŞANDRO

ANDRADA ŢENŢ şi LĂCRIMIOARA ŞANDRO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: