ELENA & ANDREI: Creează ființe-hibrid. Plus AUDIO

Maria Matei, elevă la Școala Gimnazială Oltea Doamna, este o fată deosebită, cu un talent pe care mulți dintre noi și l-ar dori.

 

Ea are 13 ani și creează desene și fan-art-uri cu o măiestrie nemaiîntâlnită.
Maria matei feat

MARIA MATEI

Totul a început încă de când era mică, mai exact la vârsta de 7 ani, când desena cai, mai apoi lupi, iar în cele din urmă caractere jumătate om, jumătate animal – până în prezent, când desenează caractere anime.

Maria consideră că nu s-a născut cu un talent special, ci e doar ceva ce „mi-am dezvoltat în ani și încă învăț”.

În medie, petrece 3-4 ore în realizarea unui desen pe hârtie și 5-6 în cazul unuia digital. Pentru desenul pe hârtie folosește carioca și gouache paint, pentru a da viață foii, iar pentru unul digital își folosește tableta Wacon și uneori telefonul, unde și-a instalat aplicații speciale (Ibispaint X, Flipa Clip-animate, PhotoShop etc).

Cel mai greu pas constă în alegerea culorilor și venirea cu idei originale, de aceea de cele mai multe ori desenează personaje deja existente.

În viitor își dorește o carieră în acest domeniu, mai exact full time digital artist, sau chiar să lucreze la un studio anime în Japonia> „Aș putea spune că desenul e viața mea, o punte între realitate și ficțiune”.

În timpul liber învață limba japoneză, sub îndrumarea profesoarei Aurelia Mocan, se uita la anime-uri în limba engleză și merge cu bicicleta.

 

 

 

Aveți aici câteva desene ale Mariei. Preferatul ei e intitulat The Two Sisters și e compus din două desene, unul care este încă în stadiul de schiță.

ELENA IGAȘ, ANDREI SÎRB

Elena Igas si Andrei Sarb

ANDREI SÎRB şi ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: