Spre un final glorios

Serialul Game of Thrones – sau, cum se intitulează în limba română, Urzeala Tronurilor – se apropie de un final glorios, după o multitudine de premii Bafta şi Emmy câştigate de-a lungul anilor.

Ultimul sezon, cu numarul 8, a inceput duminica, pe data de 14 aprilie. Acesta s-a mediatizat foarte mult in ultimii ani, numarul de fani crescand , ajungand in ziua de astazi sa fie recunoscut pe intreg mapamondul.

Eu unul am început sa urmaresc acest serial înca de la varsta de 12 ani, cand, pentru mine, actiunea avea un impact emotional mult mai puternic. Dar chiar si in ziua de astazi, episoadele mă ţin în suspans, alimentadu-mi curiozitatea cu privire la cele ce vor urma.

Povestea se ţese bazandu-se pe saga A song of ice and fire sau Un cantec de gheaţă si foc, scrisa de George R. R. Martin. Personal, nu am apucat sa citesc decat primul volum din cele cinci scrise, intitulat chiar Urzeala tronurilor, dar va pot asigura ca actiunea din carte este mai detaliata, cu personaje mai multe si mai complexe. Cu toate acestea, serialul respecta, în mare, firul narativ al cartii.

Actiunea se focuseaza pe personajele si jocurile politice care au loc in cele şapte regate:  Dorne, Regatul casei Martell, Highgardenul, Regatul casei Tyrell, Capǎtul Furtunii, Regatul casei Baraethon, Casterly Rock, Regatul casei Lannister, Ținuturile Riverane și Tridentul, ale casei Tully, Valea lui Arryn, și Regatul Nordului, aparținând casei Stark.

Personajul meu preferat este Jon Snow, Snow fiid un nume universal pentru toti bastarzii din Nord. Pe intreaga perioada a serialului, Jon este considerat ca fiind bastardul lui Ned Stark, mama lui fiind considerata anonima, cand de fapt, in final, se dezvaluie genealogia acestuia, rezultand ca si el, la randul lui, este de viţă nobila.

Acesta trece, asemeni tuturor personajelor, printr-un intreg proces evolutiv, de la simplu bastard crescut la cetate la strajer in Rondul de Noapte, la comandant al Rondului de Noapte, ca mai apoi sa stranga o intreaga armata, pentru a lupta impotriva mortilor de dincolo de Zid.

Recomand cu toate caldura acest serial oricarui om cu deschidere la nou si pasionat de fictiune si aventura.

De asemenea, recomand şi volumele de o genialitate aparte ale lui George R. R. Martin, şi anume Urzeala Tronurilor, Încleştarea regilor, Iureşul săbiilor, Festinul ciorilor şi Dansul dragonilor.

RAREŞ ERDELI

RARES ERDELI

RAREŞ ERDELI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: