Un an de la înființarea cenaclului internațional „Prietenii Poeziei”

Pe data de 12 aprilie 2019, de la ora 16:30, a avut loc o întâlnire aniversară a cenaclului „Prietenii Poeziei” în sala „Cuibul Democrației” a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”. Data aleasă a avut o dublă semnificație: pe lângă aniversarea de un an a activității cenaclului, au fost celebrate și zilele de naștere a doi scriitori: Teodor Dume (n. 4 aprilie) și Ionuț Caragea (n. 12 aprilie).

cen05

Foto: Alin Cristea

Tot cu această ocazie, cei doi au lansat patru dintre cele mai recente volume publicate: Teodor Dume a lansat volumele “Umbre și cercuri” (aforisme, ed. Digital Unicorn) și “Devoratorul de umbre” (poezie, ed. Princeps Multimedia), iar Ionuț Caragea a lansat volumele  “Roua infinitului” (aforisme, ed. Digital Unicorn) și “Une étincelle dans le couloir des ombres” (poezii traduse în limba franceză, ed. Stellamaris, Franța).

Moderatorii evenimentului au fost Ionuț Caragea, Dan Horațiu Popescu (cofondatorii cenaclului) și doamna Ligia Mirișan, directorul Bibliotecii Județene. Cu această ocazie, doamna director i-a distins pe Dan Horațiu Popescu și Ionuț Caragea cu câte o diplomă de excelență pentru promovarea culturii în orașul nostru.

 

Domnul Caragea a continuat întâlnirea prezentând tuturor invitaților evenimentele din ultimul an ale cenaclului, precum și tinerii participanți care au luat parte la multe dintre ele.

Printre ei se numără Teodora Onița de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr (XII B), Elida Bolba, studentă în anul doi la Facultatea de Medicină din Oradea, Andreea Sîrca (X D) şi subsemnatul (X C) de la liceul nostru.

De asemenea, au fost prezenți la lansare și alți membri ai liceului nostru: Diana Ciarnău din 11 C, doamna învățătoare Iuliana Kocsis și domnii profesori Carmen Chiș și Adrian Tencuțiu, care sunt prieteni apropiați ai domnului Caragea.

cen01

Foto: Alin Cristea

Ședința cenaclului a generat discuții referitoare la starea actuală a poeziei orădene și a literaturii române, la necesitatea dispariției mafiei literare, dar și la transmiterea mai departe a experienței scriitorilor către tineri și asigurarea unui schimb de generații.

ALEXANDRU LASCU

alex lascu

ALEX LASCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: