FILIMON & MONENCIU: Ultimul sezon vine cu premii

Puțini sunt tinerii care nu urmăresc Game of Thrones. La mai puțin de 24 de ore de la lansarea oficială a sezonului 8, la Liceul Ghibu s-a realizat concursul Arhetipuri în Game of Thrones.

got01

Doamna Emese Bokos, reprezentanta Editurii Casa, ne-a citit un fragment din saga Game of Thrones, în care se face un îndemn pasional la lectură. Foto: ANDREEA FILIMON

Luni, pe data de 16 aprilie, a avut loc în sala festivă un concurs pentru elevi cu tematica insipirată de binecunoscutul serial Game of Thrones.

Cei care au fost doritori și care au urmărit serialul au putut să se înscrie într-un quiz cu rezultatele anunțate pe loc.

S-au acordat premii atât pentru eseuri, cât și pentru primele trei locuri al concursului cu întrebări-fulger.

Elevii au avut la dispoziție câteva zile să scrie, minim o pagină A4, după care eseurile au fost strânse înainte de eveniment şi predate juriului. Ele au fost evaluate de o comisie din afara școlii, reprezentată de doamna Teodora Muth, consilier în astrologie arhetipală, care a fost și oaspete de onoare al evenimentului.

În urma concursului de întrebări, s-a format o listă scurtă de câștigători. Andrei Sârb, Iasmina Sabău și David Enciu au trecut în etapa următoare unde au fost supuși tirului a zece întrebări-fulger.

Cel care a reușit să răspundă corect la cele mai multe întrebări a fost Andrei Sârb (9B), el totodată fiind și câștigătorul. Premiul 1 a fost acordat de Librăria Cărturești, constând într-un game board Game of Thrones, valoarea acestuia fiind de 220 lei. Premiul 2 si 3 au fost acordate de Editura Casa.

Cărțile acordate de editura Casa sunt Stele și constelații, respectiv Antrenamentul condamnaților.

Câștigătorii concursului de eseuri sunt: Alexian Crişan (10 A), Oana Naghiu (9 A), Marius Cazan (12 C). Premiul 1 a constat și în acest caz într-un board game Game of Thrones, asigurat de doi sponsori care au preferat să rămână anonimi.

Concursul s-a organizat la inițiativa unor elevi din 12 C, Darius Man și Marius Cazan. Ei au fost ajutați la partea tehnică de Stelian Furtos (sunet) și Horea Bochiş (imagine). Întregul eveniment a fost transmis live pe facebook, filmarea fiind făcută de Valentin Takacs (12 C).

În aceeași zi, de la ora 14, Marius și Darius au fost invitați în studioul TV Transilvania, într-o emisiune găzduită de Teodora Ivan, redactor al TV Transilvania, care a fost și dânsa printre oaspeții de onoare ai evenimentului.

got02

Foto: ANDREEA FILIMON

Mulțumim Librăriei Cărturești, Editurii Casa și TV Transilvania pentru sprijinul acordat reuniunii fanilor Game of Thrones.

ANDREEA FILIMON, DARIAN MONENCIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: