BERINDEA & FĂŞIE: Olimpică la Engleză

În 21-26 aprilie va avea loc Olimpiada Națională de Engleză, la care şcoala noastră va fi reprezentată şi de către Miruna Sabău, elevă în clasa a VII-a C, având-o ca profesoară de engleză pe doamna Florica Pop.

Miruna Sabău

MIRUNA SABĂU

Olimpiada se va ține în oraşul Ploieşti.

Miruna ne spune că studiaza limba engleză încă din clasa I. Până în clasa a III-a l-a avut ca profesor de limba engleză pe domnul Adrian Podar, iar mai apoi pe doamna Florica Pop.

Primele sale amintiri legate de limba engleză sunt cele de la grădiniță, când învăţa cântece alături de colegii ei.

Curioşi, am întrebat-o pe Miruna dacă vizionează cu subtitrări filmele sau serialele în limba engleză. Aceasta ne-a spus că nu urmăreşte în acest mod, deoarece consideră că ştie îndeajuns limba engleză încât să renunțe la ele.

Învățatul pentru ea e o joacă, are un stil de învățare vizual uşor, putând citi lecția o singură dată şi să rețină pe loc. Aceasta acordă studiului câte două ore pe zi, restul timpului petrecându-l cu prietenii pe afară.

Prof. Pop Florica feaured

Prof. FLORICA POP. Foto: Flaviu Albuţ

Florica Pop, profesoara sa, subliniază faptul că Miruna este o elevă silitoare, talentată, care munceşte din greu, pentru ca rezultatele sale să fie cât mai deosebite.

Miruna este şi o persoană foarte amabilă; prin intermediul proiectului Erasmus, a acceptat să găzduiască o elevă străină, Maria Santos Lopez, care provine din Spania.

Legat de proiectul Erasmus, Miruna afirmă că această experiență a fost una interesantă, având ocazia de a afla detalii despre modul de viață şi preocupările adolescenților din Spania, chiar de la un locuitor.

GEORGIANA BERINDEA, CASIAN FĂŞIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: