De ce iubim GoT?

Voi încerca să trec peste motivele evidente care fac acest serial atât de popular.

marius cazan

MARIUS CAZAN

Adică scenariul mai mult decât original, costurile de producţie care se traduc într-o calitate superioară a actorilor şi a montajului, bombardat de efecte speciale, precum şi vortexul publicitar creat cu bună-ştiinţă în jurul acestuia.

În esenţă, in opinia mea, motivul pentru care acest serial are asemenea succes il reprezinta diversitatea caracterelor umane reprezentate de personaje si a actiunilor acestora, diversitate care este ţinută creativ sub control, astfel incat firul povestirii sa curga firesc.

De asemenea, Game of Thrones are o calitate care este foarte greu de obtinut: cea de a renunta la cosmetizarea si idealizarea atat de prezenta in filmele contemporane, adoptand, in schimb, cu o seriozitate dusa la extrem, prezentarea autentica a realitatii crude – realitate in care niciun personaj principal nu este nemuritor si in care niciun personaj nu poate fi catalogat ca „bun” sau „rău”, fiecare avand propriile scopuri si propriile motive.

În final, pot spune că urmăresc acest serial deoarece mă pot identifica usor cu anumite personaje şi consider că este o provocare să încerc să îmi dau seama care va fi următoarea lor acţiune.

MARIUS CAZAN

Acrest text i-a adus lui Marius Cazan premiul trei la concursul de eseuri inspirat de Game of Thrones.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: