NEGRU & SOTIUŢ: Captiv în lumea virtuală

Telefonul mobil a devenit o extensie a mâinii noastre și trebuie să recunoaștem că în ziua de azi majoritatea adolescenților sunt dependenți de rețelele de socializare, voind să fie cât mai la curent cu tot ce se întâmplă. Însă, chiar dacă nu ne dăm seama, acest lucru poate avea influențe negative asupra noastră.

Obsesia like-urilor și ideea de a fi cât mai popular pot să dea naștere unor evenimente neplăcute, de aceea trebuie să fim conștienți că viața înseamnă mult mai mult decât rețelele de socializare.

Ionela Belbe psiholog crop

Psih. IONELA BELBE

Pentru a dovedi acest lucru, i-am adresat câteva întrebări doamnei psiholog Ionela Belbe, pe care am întrebat-o de ce tinerii din ziua de azi au ajuns să aibe o obsesie pentru rețelele de socializare. Domnia-sa ne-a răspuns: „Consider că acest lucru se datorează dorinței de a promova o imagine de sine perfectă și de asemenea faptului că poți să frapezi într-un mod în care în viața reală nu ai putea.”

Care sunt avantajele și dezavantajele prezenței masive pe rețelele de socializare? „Avantajele ar fi că poți să ai acces la o multitudine de informații și poți să îți promovezi un bussines, să îți atragi clienții. Dezavantajele înseamnă însă pierderea contactului cu realitatea și crearea unei lumi virtuale.

Poate fi considerată această obsesie drept boală? „Consider că orice dependență este o boală”, ne spune dna psiholog.

cosmin-bogdan

Prof. COSMIN BOGDAN

De asemenea, i-am solicitat o opinie și domnului profesor de religie Cosmin Bogdan. Cum influențează această obsesie tinerii? „Depinde cu cine comunici și ce comunici. Dacă e vorba de lucrurile din viața de zi cu zi, nu văd cu ce ar putea influența aceasta calea spirituală. Deci, nu mijlocul în sine e problema, ci rețeaua de socializare și felul de comunicare”, ne spune dl prof. Bogdan.

Romina Suciu

ROMINA SUCIU

Totodată a fost încântată să ne ofere o părere personală și eleva Romina Suciu, câştigătoare a Balului Balurilor, pe care am întrebat-o cât de mult înseamnă pentru ea să fie populară. „Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine și mă bucur că sunt apreciată și cunoscută  în școală și nu numai. Și odată cu câștigarea balului, sunt foarte bucuroasă pentru că eu și Casian am reușit să aducem o imagine pozitivă școlii și să ne facem apropiații mândri.”

Ce relevanță are pentru Romina să aibă multe aprecieri pe rețelele de socializare? „Mă bucur foarte mult că am multe aprecieri pe rețelele de socializare, pentru că acest lucru îmi oferă mai multă încredere în mine și mă bucur că oamenii apreciază ceea ce fac și ceea ce sunt.”

PAULA NEGRU, DENISA SOTIUŢ

Denisa Sotiuț și Paula Negru

PAULA NEGRU şi DENISA SOTIUŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: