DAVID & CERNEAN: Eco Ghibu

Liceul Onisifor Ghibu a participat marți, 2 aprilie, la o acțiune de ecologizare a Parcului Salca.

 

Participanții la această acțiune au fost elevii de clasele a IV-a, mai exact 139 de elevi, sub atenta supraveghere a doamnelor învățătoare.

Doamna Simona Stanca, învățătoare la clasa a IV-a B, a avut amabilitatea de a ne împărtăşi câteva detalii despre această activitate: „Această acțiune se intitulează Igienizarea Nufărului și a fost inițiată de conducerea Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, implicând în primă fază participarea claselor de învățământ gimnazial și liceal. Scopul acestui proiect a fost de a igieniza diferite spații din cartierul Nufărul. De exemplu, parcuri, alei, zone dintre blocuri și din apropierea centrelor comerciale. Această acțiune trebuie să fie un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte acțiunile de ecologizare într-un mediu sufocat de mizerii”.

Activitatea a avut și un puternic impact emoțional asupra tuturor, copiii au fost foarte mulțumiți că au putut pune umărul la igienizarea unui loc îndrăgit de ei, unde își petrec multă vreme din timpul lor liber.

„Patrula Eco” – așa s-au autointitulat – a fost în același timp surprinsă de nepăsarea oamenilor.

Doamna Stanca ne-a mai spus: „Dorim ca și în viitor să fim implicate în astfel de proiecte cu tematică de ecologizare și să aducem prin acțiunile noastre Liceului Teoretic Onisifor Ghibu numele de Școală Verde. Ne dorim ca și alte clase de învățământ primar să se implice în acțiunile noastre”.

Doamna învăţătoare şi-a încheiat declarația cu cuvintele lui William McDonough: „Natura nu are vreo problemă de design. Oamenii au”.

ALEX DAVID, BIANCA CERNEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: