HĂLMĂGEAN & CIORBA: Expert în biciclete

Odată cu venirea primăverii, trotuarele, șoselele și parcurile s-au umplut cu biciclete. Celor interesați le recomandăm o destinație obligatorie din cartierul Nufărul: magazinul Manitou Racing.

TIBERIU SZABO

Sursă foto: Facebook Szabo Tiberiu

Proprietarul magazinului este domnul Szabo Tiberiu, un pasionat de biciclete, cu studii de electronică:  „Am terminat liceul la profilul electronic, am lucrat la început la televiziunea prin cablu care se numea TVS, iar munca mea consta în rezolvarea reclamațiilor clienților din zona Nufărul”.

Aceasta se intampla in 1994.

Într-o zi din 1994, printr-o întamplare, domnul Szabo ne povestește că a trecut prin fața unei vitrine și înăuntru a văzut o veche cunoștință de bloc, cu care copilărise. Persoana respectiva tocmai se întorsese din Germania, unde avea o firmă de biciclete. Respectivul era in cautarea cuiva care să îl ajute in acest domeniu.

Așa s-au întâlnit și a lucrat la dânsul timp de patru ani: „Din 1994 i-am fost angajat la firmă până în 1999, timp in care am organizat an de an două concursuri in Oradea, iar cu o echipă de cinci biciclisti am participat anual la şase – şapte concursuri in țară”.

Domnul Szabo a preluat afacerea în anul 2000, după ce proprietarul anterior a avut un grav accident de mașină și a fost nevoit sa renunțe la afacere, „așa că sunt 24 de ani de când mă ocup de biciclete”.

Magazinul de biciclete Manitou Racing este situat la parterul primului bloc-turn din cartierul Nufărul, vizavi de Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de lângă benzinărie. Ei sunt distribuitori ai firmei DHS, „unde prețurile sunt mai mici decât cele recomandate de fabrica Eurosport DHS, al cărui magazin de prezentare sunt”.

Numele firmei domnului Szabo, Division Bike, are legătură cu muzica: „La biroul de înființări firme, un angajat chiar atunci asculta Pink Floyd, Division Bell”.

Firma din Nufărul asigură şi întreținerea și reparația bicicletelor.

bici

Sursă foto: arhiva personală Alexandru Popoviciu

Într-un episod următor vă vom prezenta vedetele pe două roți ale acestui magazin și alte noutăți din  promoții.

LAVINIA HĂLMĂGEAN, RELISA CIORBA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: