PAULA NEGRU: Dă speranță oamenilor!

Orice lucru este posibil – ne-o demonstrează acest lucru Diana Bitea, o fată de 20 de ani, care printr-un efort susținut a ajuns asistentă medicală la Spitalul Județean din Oradea.

Diana Bîtea 02

DIANA BITEA

Despre meseria de asistent medical a fost de acord să ne împărtășească câteva secrete.

Ce ai învăţat din această meserie?

DIANA BITEA: Am învățat că sănătatea este cea mai importantă, am învățat să văd altfel viața, să prețuiesc fiecare lucru, oricât de mic ar fi el, și să fiu un om puternic!

 

Ce studii de specialitate ai?

DIANA BITEA: Am studiat la Postlicealul de Asistenți Medicali Generaliști, în cadrul Liceului Sanitar. Acum lucrez la Spitalul Municipal Gavril Curteanu.

 

Care sunt avantajele şi dezavantajele acestei meserii?

DIANA BITEA: Avantajele sunt că în fiecare zi cunoști oameni noi, interacționezi cu oamenii, le afli viața, le afli dorințele și astfel le oferi încredere.Unul dintre cele mai grele aspecte ale acestei profesii ține de faptul că vezi uneori oameni care mor.

 

Cunoști asistenți medicali care au ales să plece din țară? De ce?

DIANA BITEA: Consider că oamenii tind să aibă din ce în ce mai multe, să nu le lipsească nimic, iar la noi în România, dacă nu ai un loc de muncă mai important, te chinui la propriu să trăiești!

 

Cum ţi se par salariile?

DIANA BITEA: Salariile sunt mici, cred că este singurul motiv pentru care oamenii migrează în alte țări , pentru un trai mai bun.

 

Relatează-ne o întâmplare care te-a marcat în această carieră.

DIANA BITEA: Făceam practică la Oncologie , o secție de care toți ne ferim, un loc unde nimeni nu ar vrea să ajungă, am întâlnit o tânără de 25 de ani, era pacienta secției de trei ani, se lupta din greu cu această boală cruntă și dorea să trăiască, să se facă bine, mai mult decât orice pe lume. Se lupta din greu pentru copilul ei de numai doi anișori.

M-a marcat extrem de mult această tânăra! De câte ori venea la tratament, deși abia se mișca, abia vorbea, venea zâmbind, venea să se facă bine, că trebuie să trăiască, voia să își vadă copilul crescând!

Următoarea dată venind la tratament, era mult mai vioaie, spunea tuturor că a avut un vis, prin care un bătrân a venit și i-a spus că mâine va primi cea mai bună veste! Medicul, auzind, a făcut toate investigațiile, toate analizele, văzând de fapt că boala femeii parcă dispăruse peste noapte! Nu mai avea nimic!

În continuare cred că optimismul acestei femei a vindecat-o. Cred că este cel mai bun medicament pentru fiecare încercare!

a consemnat PAULA NEGRU

paula negru

PAULA NEGRU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: