IVANCOV & CZELI: Biblioteca sufletului

De curând am citit o trilogie intitulată Miss Peregrine, scrisă de Ranson Riggs.

 

Aceste carți descriu întamplările extraordinare ale personajului Miss Peregrine, în călătoria spre Londra.

Primul volum se numește „Căminul copiilor deosebiți”, în care ne este prezentat un oraș distrus de război, unde zece copii vor să salveze lumea, totul fiind imortalizat în imagini, atașate la fiecare capitol. Imaginile prezente în toate cele trei cărți, pun în valoare fascinanta poveste a copiilor deosebiți prezentați în carte.

Romanul începe cu descrierea străzilor distruse, cu ferestrele clădirilor întunecate ca niște ochi fără vedere, pe tot parcursul narării pericolul împletindu-se cu poveștile copiilor. Prima partea a seriei ni-l prezinta pe Jacob, băiatul în varstă de 16 ani.
Al doilea volum intitulat „Orasul pustiu” aduce o altă perspectivă, în care autorul ca un adevărat magician se folosește și de această dată de fotografii vechi, care completează poveștile copiilor. Acțiunea în acest roman se desfașoara în Londra unde personajele principale nu au de ales, și merg în călătorie pentru a o vindeca pe Miss Peregrine.

Deznodămantul mult așteptat se regăsește în cel de-al treilea volum în care Jacob descoperă, în sfarșit, care este rolul său în lumea deosebiților, pe măsură ce abilitățile lui devin din ce în ce mai sofisticate.

Alături de Emma și Addison MacHenry, cel mai deosebit caine vorbitor, Jacob sare din prezent în trecut, dintr-o buclă în alta, pentru a-și salva prietenii captivi într-o fortăreată în care strigoii ticluiesc cele mai diabolice planuri. În final aceștia ajungand mai tarziu în labirinticul Pogonul dracului, o mahala uitată de lume a Angliei victoriene.

Observand că această trilogie este de succes între tineri, ne-am dorit să realizăm un sondaj, în randul cititorilor, rezultatele fiind următoarele: 60% din tineri au rămas plăcut surprinși de întamplările petrecute de-a lungul carții, 35% vrand să existe și o altă continuare a carții, deoarece le-au placut foarte mult cartea și stilul de scris al autorului, iar cei 5% rămași au avut un răspuns negativ, ei spunandu-ne că subiectul carții nu a fost chiar pe placul lor.

Primul volum este structurat în 389 de pagini, avand 10 capitole, cel de-al doilea are însa, 470 de pagini și totodată 13 capitole, iar cel de-al treilea volum are 544 de pagini și 11 capitole.

Seria de cărți se poate găsi în orice librărie, putand fi achiziționată într-un pachet promoțional care conține cele trei volume și niște poze cadou cu toate personajele sau fiecare individual, prețurile fiind următoarele: aproximativ 100 de lei, iar individual prețul unui volum variază între 30 și 35 de lei.

CZELI HANNA, CRISTINA IVANCOV

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: