SZABO PAULA: Învaţă cu «Bac cu brio»! (II). Plus AUDIO

La sfârșitul lunii ianuarie a.c. am făcut un review al aplicației Bac cu brio, iar acum dorim să vă prezentăm mai multe detalii despre aceasta.

Cum spuneam și în materialul trecut, Bac cu brio este o aplicație gratuită, creată cu scopul de a ajuta elevii care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, având materiale concise, care pot fi citite cu ușurință.

Am ales aleatoriu o opera literară, care poate constitui subiectul III la examenul de bacalaureat la Limba și literatura română. De exemplu, Moara cu noroc de Ioan Slavici. În prima parte a comentariului ne sunt date informaţii despre autor și operă (anul apariției, volumul din care face parte, tipul operei și criticile). Partea a doua și a treia prezintă actiunea pe momentele subiectului, partea a patra rezumă conflictul interior și cel exterior, finalul comentariului prezintă tema operei și sfârșitul nuvelei.

Toate materialele au o structură foarte simplă, de aceea sunt ușor de reținut, fiecare capitol al materiilor fiind prezentat foarte schematic.

Pentru bacalaureatul la Psihologie, aplicația pune la dispoziție capitolele: Procese psihice senzoriale și Procese psihice cognitive, fiecăruia corespunzându-i un anumit număr de subcapitole (aflat și la sfârşitul manualului de psihologie al clasei a X-a).

bac-cu-brio

Foto: Szabo Paula

Adriana Știube, elevă în clasa a XII-a, afirmă următoarele: „Cred că e o chestie bună, atâta timp cât ai un profesor nu prea bun, implicat la oră. Mi se pare că aceste comentarii au un limbaj puțin cam pompos, adică are termeni mai complecși, mai greu de reținut. Dar totuși cred că e optimă, fiindcă probabil profesorul de la clasă are un stil de predare mai puțin accesibil unora și probabil că aplicația e pe limba lor.”

Dacă v-am stârnit curiozitatea, descărcați și voi această aplicație și spuneți-ne părerea voastră!

SZABO PAULA

SZABO PAULA

SZABO PAULA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: