CEZAR NATEA: Muzee dedicate lemnului. AUDIO

Aşezat în inima Bucovinei, oraşul Câmpulung Moldovenesc găzduieşte două muzee unice în ţară: Muzeul Arta Lemnului şi Muzeul Lingurilor de Lemn – colecţia Ion Ţugui.

Lemnul, sub diversele lui modele şi forme de exploatare şi utilizare, a constituit din vremuri străvechi materie primă pentru cele mai utilizate obiecte de către oamenii acestor locuri.

Fie că era utilizat pentru construcţia caselor, încălzirea încăperilor, confecţionarea de vase, linguri, obiecte de uz gospodăresc, obiecte de mobilier, unelte şi instrumente muzicale, lemnul constituie un element primordial în universul omului trăitor în preajma pădurilor de brad.

Spaţiile celor două muzee găzduiesc tematici distincte, colecţii de obiecte din lemn din întreaga zonă a Câmpulungului: obiecte de uz casnic, piese de mobilier, vase utilizate de păstori şi instrumente muzicale, unelte şi utilaje folosite în agricultură, obiecte folosite la plutarit, arme, obiecte folosite în industria casnică.

lemn

Preţul unui bilet este de 3 lei, iar turul muzeului durează o oră şi jumătate. După vizionarea colecţiilor din interior, urmează expoziţia în aer liber, cu case realizate integral din lemn, după modelul gospodăriilor ţărăneşti tradiţionale.

CEZAR NATEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: