DANIEL PUŞCAŞ: Nu merităm «Daredevil»

Pe data de 26 noiembrie 2018, Netflix a anunţat că serialul de televizune Daredevil, va fi anulat, după trei sezoane de difuzare.

daredevil

Daredevil visual

Desi fanii serialului se asteptau ca aceasta decizie sa fie luata la un moment dat, nimeni nu se astepta ca aceasta sa fie luata asa de repede si intr-un moment complet neasteptat.

Daredevil este un serial creat pentru Netfilx de Drew Goddard. Printre actorii principali se enumera Charlie Cox in rolul lui Matt Murdock / Daredevil, Deborah Ann Woll in rolul lui Karen Page si Vincent D’Onofrio in rolul lui Wilson Fisk / Kingpin. Serialul este bazat pe o serie de benzi desenate de la Marvel.

Premisa show-ului este simpla. Matt Murdock este orbit de mic copil in urma unui accident. Dupa moartea tatalui sau, el afla ca acel accident care l-a orbit i-a oferit simturi supraomenesti, precum un simt dezvoltat al auzului si al mirosului, si va folosi aceste puteri pentru a se lupta cu crima din New York

Acest show a primit laude atat din partea criticilor, cat si din partea fanilor si a atras o audienta mare pe Netflix.

Ador Daredevil. Totul de la cinematografie, actorie, coregrafie si poveste prezinta o calitate nemaivazuta pana acum pentru un show cu supereroi. Show-ul are un ton sumbru deloc asemanator cu ce te-ai astepta de la un show cu supereroi. Intamplarile din Daredevil au un caracter verosimil si sunt foarte rare momentele in care pui la indoiala faptul ca intamplarile ar putea avea loc si in realitate.

Show-ului nu-i este frica sa abordeze teme precum coruptia, religia sau lucrurile macabre care se intampla in lumea crimei organizate.

Coregrafia scenelor de lupta din acest serial are o calitate similara cu cea a unui film de la Hollywood si a ridicat standardele pentru show-urile de acest gen.

Dar cireasa de pe tort a serialului sunt actorii sai principali. Charlie Cox are o performanta fenomenala in rolul lui Matt Murdock / Daredevil. El este evident superior adversarilor sai, dar nu exista nicio lupta in acest show in care eroul sa scape nevatamat. Niciun caracter nu este perfect, iar show-ul scoate in evidenta slabiciunile fiecaruia. Pana si raufacatorii sunt prezentati intr-o ipostaza in care audienta poate simpatiza cu ei. Desi raufacatorul principal, Wilson Fisk, este prezentat drept un pshihopat, el iubeste New Yorkul si pe sotia sa, Vanessa.

Personajele secundare au un rol crucial in poveste si toate sunt bine conturate, iar atunci cand viata lor este pusa in pericol, vrei sa fie salvati.

Disney (care detine Marvel si implicit Daredevil) a anutat o platforma numita Disney+ care se afla in competitie directa cu Netflix, asadar nu au putut permite ca Netflix sa mai profite de pe urma succesului lui Daredevil si au anuntat pe 26 noiembrie 2018 ca sezonul 4 a fost anulat.

Ma simt frustrat si dezamagit ca un show de calitate asa inalta precum Daredevil a fost ucis de lacomia corporatista. Daredevil nu este un show perfect, dar cu siguranta este o capodopera a serialelor cu supereroi. In aceasi perioada erau difuzate seriale cu supereroi precum Arrow sau The Flash, care, desi au meritele lor, nu se apropie de nivelul lui Daredevil si nu o vor face in curand.

Daredevil este prea bun ca să fie adevărat. Nu merităm Daredevil.

DANIEL PUŞCAŞ

daniel puscas

DANIEL PUŞCAŞ

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: