DELIA AVRAM: Cel mai inteligent om din lume

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes este un roman care prezintă povestea emoționantă a tânărului Charlie Gordon.

algernon

Foto; Delia Avram

Acesta are un retard mintal, fapt care duce la neacceptarea acestuia de către ceilalți. O mică speranță crește în sufletul lui când Nemur și doctorul Strauss finalizează operația de mărire a inteligenței, prin intervenție artificială.

Algernon, un șoricel alb, a fost cobaiul care a dat cele mai bune rezultate până atunci, dar asta nu schimba situația, rămânând doar un șoricel. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Charlie, care a devenit în câteva săptămâni unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume.

„Mi-a plăcut la această carte faptul că povestea în sine este o lecție de viață”, ne-a dezvăluit o iubitoare de lectură.

În primul rând  te învață să te apreciezi indiferent de aspectul fizic, nivelul intelectual sau alte forme prin care te poți diferenția de ceilalți.

Pe lângă acestea, ne demonstrează că singurătatea, cea mai mare temere a fiecărui om, poate fi evitată doar de către noi. Când vom învăța să ne iubim așa cum suntem, vom fi apreciați și de cei din jur.

Recomand această carte pentru ca povestea emoționantă a tânărului Charlie să fie cunoscută de cât mai multe persoane și în speranța că va avea un impact pozitiv asupra cititorului ajutându-l să-și schimbe viața în bine.

Flori pentru Algernon a apărut prima dată în limba engleză în anul 1959, iar în limba română la editura ART în anul 2013. Volumul costă 27,44 lei și poate fi achiziționat online de pe diverse site-uri.

Cartea a avut și o versiune cinematografică.

DELIA AVRAM

DELIA AVRAM

DELIA AVRAM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: