CARINA MUŢ: «Liniştea vorbeşte»

Cartea Liniştea vorbeşte este creaţia autorului Eckhart Tolle, o creaţie a sufletului pentru suflet, o carte a liniştii ce devine imediat ultima armă a omului pe care o poate folosi în luptele ce se vor da pe calea spre spaţiul interior, ascuns de lume şi de zgomot.

Eckhart Tolle este un cunoscut profesor spiritual, autor al celui mai apreciat volum din anul 2012, Un pământ nou: trezirea în scopul vieţii noastre. În 2008, The New York Times îl numește pe Tolle „cel mai popular autor spiritual în Statele Unite”.

Cartea Liniştea vorbeşte este o carte de învăţături, apărută în anul 2003, dedicată tuturor celor ce îşi doresc în mod sincer să pornească în căutarea păcii interioare şi a împăcării cu sine. Prin cele 86 de pagini ale sale şi a celor 10 capitole, scrise într-un mod simplu, pentru orice cititor, cartea evidenţiază eternul război dintre linişte şi zgomot, dintre acceptarea de sine, a suferinţei şi a morţii şi renunţarea la „eul egotic, dar şi dintre eternitate şi efemeritate.

Aşadar, cartea lui Eckhart Tolle este rodul unei reflecţii personale asupra minţii şi a gândurilor omului, dar şi asupra mijlocelor prin care omul poate să se regăsească şi să dobândească liniştea interioară absolută. Eckart Tolle tratează în lucrarea sa redescoperirea de sine şi a conştiinţei care este omul însuşi, oferind comorile ascunse în tăcere ale sufletului său, ce se află mereu în contemplare, plin de gânduri, speranțe, visuri, ale căror farmece ţes un mister în jurul cărţii.

Din perspectiva autorului ,,prezența se manifestă în multe moduri diferite: pace interioară, empatie, ieșire de bunăvoință, creativitate, un sentiment sporit de alivitate, libertate față de gândirea disfuncțională și compulsivă și o apreciere profundă pentru moment. Din această credinţă se naşte Liniştea vorbeşte, precedată de Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală.

Titlul cărţii este unul enigmatic, contrastant, care reuşeşte să atragă şi să menţină interesul cititorului, transmiţând în acelaşi timp mesajul textului. Liniştea este un loc de mare putere și vindecare, atunci când vorbeşte. Titlul prinde viaţă prin intermediul fiecărui cuvânt şi al fiecarui capitol prin care liniştea reuşeşte să atingă inimi şi care conţine o mare putere spirituală, devenind pentru cititor un loc de adăpost al sufletului.

Capitolele cărţii întruchipează toate faţetele sufletului, a minţii, a sinelui ce se ascunde profund, dar care recunoaşte imediat adevărul spiritual, rezonează cu el şi primeşte putere de la acesta.

Liniştea şi tăcerea, Dincolo de mintea care gândeşte, Sinele egotic, Cine eşti cu adevărat sunt doar câteva titluri de capitole ce impresionează prin simbolistica şi puterea cuvintelor şi care determină omul să realizeze că a trăi este o artă.

Din perspectiva mea, capitolul Sinele egotic reprezintă un capitol ce transformă vieţi – pe a mea a transformat-o radical. Am învăţat că fericirea nu constă în a-ţi mulţumi sinele, ego-ul, în a fi cel mai bun, ci adevărata fericire constă în a simţi liniştea, în a te elibera de toate dorinţele, fricile şi în special de a sparge barierele închisorii pe care fiecare dintre noi ne-o creăm din gândurile ce ne captează toată atenţia.

„M-a impresionat această carte, deoarece Eckhart Tolle evidenţiază că ego-ul creează un şablon mental, o voce ce se află în mintea omului care rezonează cu vocea sufletului, ce gândeşte în termenii de inferior sau superior, de comparaţie, o forţă ce se află mereu în căutare de lucruri sau persoane, cu scopul de a deveni completă.

Când am citit capitolul Sinele egotic, dar şi întraga carte, am rămas cu un gând: autorul a stat la taifas cu sinele egotic, cu sufletul, şi de acolo acesta scrie pentru a ne aduce din mireasma prezenţei liniştii, ce îndepărtează sinele egotic”, ne mărturiseşte Lorena, o cititoare a cărţii.

CARINA MUŢ

carina mut

CARINA MUȚ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: