MARIA PAŞCALĂU: Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Aşa cum v-am promis zilele trecute, vă invităm să aflaţi din articolul de mai jos mai multe detalii despre modul în care asociaţia non-guvernamentală REPER21 contribuie la transformarea sistemului de educaţie românesc.

Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile secolul XXI – REPER21 este o asociație non-profit, non-guvernamentală, creată în 2006 ca un spațiu de dialog, creație și acțiune, pentru promovarea responsabilității societale și dezvoltării durabile. Această asociaţie non-profit îşi propune să activeze organizațiile societății civile, instituțiile publice și firmele, pentru a identifica cele mai bune practici, pentru a crea și testa instrumente, metode și procese de responsabilitate societală.

De asemenea, asociaţia îşi doreşte să contribuie la transformarea sistemului de educație românesc, pentru a răspunde provocărilor societății actuale. Provocarea educației este să-i învețe să trăiască o viață bună, armonioasă, ca persoane, și să conceapă împreună un model de dezvoltare durabilă pentru societatea lor.

Asociaţia REPER21 încurajează implicarea voluntară a cetățenilor, antreprenorilor, salariaților și consumatorilor responsabili în construirea unei societăți românești și europene bazată pe competitivitate economică, echitate socială și echilibrul mediului.

Vrând să aflăm şi punctul de vedere al unui elev cu privire la modul în care s-a desfăşurat seminarul din cadrul proiectului Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă (EDD), Dina Pişcoi, elevă în clasa a XII-a D, ne-a declarat următoarele: „Ce pot să spun în afară de faptul că domnul Bogdan Gioară şi doamna Ana-Maria Pălăduş s-au ocupat excelent de toţi cei implicaţi în eveniment. Au fost termeni şi anumite concept greu de înţeles, dar totuşi au avut răbdare cu noi şi le-au explicat pe înţelesul tuturor. Au dorit să realizeze împreună cu noi ceva neobişnuit şi să discutăm anumite subiecte care la noi în şcoală din păcate sunt ocolite sau nu le este acordată importanţa necesară”.

MARIA PAŞCALĂU

MARIA PASCALAU

MARIA PAȘCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: