HODIŞAN & BAN: Standard questions despre steroizi / Partea întunecată a culturismului (I)

Culturismul este sportul dedicat dezvoltării musculaturii, printr-o combinație de antrenamente cu greutăți, mărirea numărului de calorii consumate și odihnă.

Atâta timp cât substantele folosite în acest domeniu sunt un subiect tabu, ne-am gândit că ar prinde bine să mai deschidem ochii cuiva.

Interlocutor ne-a fost un sportiv care preferă să rămână în culise şi să-şi treacă numele sub tăcere, din motive evidente. Noi îi vom spune „I” în materialul nostru, prezentat în serial. Pentru a proteja identitatea celui intervievat, ne-am hotărât să punem poze de pe Instagram, de la utilizatori de steroizi din alte ţări.
culturism instagram

Sursă foto: Instagram

Folosirea steroizilor este costisitoare?

I: Legat de prima întrebare, într-adevăr este, costisitor, scump, deoarece nu este un lucru obligatoriu sau necesar în viață, deci dacă cineva apelează la asemenea lucruri, pot să zic că trebuie să-și bage mâna adânc în buzunar! Dar asta, normal, depinde de persoană și de statusul lui în viața socială.

 

Care este vârsta ideală la care o persoană poate lua decizia de a folosi steroizi?

I: Ce să zic, cred că vârsta ideală nu există. Toată lumea poate să folosească când își dorește, dar normal ar fi după vârsta de 18 ani, ești pe buletinul tău, cum se zice, pe propria ta răspundere!

Da, e normal asta, poti să te apuci și mai încolo și mai devreme, dar după părerea mea trebuie să ai informații suficiente, să iei lucrurile în serios și să ceri un sfat de la un profesionist!

 

Crezi că steroizii ar trebui să fie legali?

I: Nu, nu cred asta și nici nu ar trebui să fie niciodată legali, mai ales că zi de zi sunt tot mai populari, dar asta nu înseamnă că lumea trebuie să-l folosească, indiferent de cat de tare e, este interzis!

Din păcate, lumea nu are răbdare și sunt destule informații pe care le folosesc aiurea și fără răbdare, pot să apara și probleme de sănătate din cauza asta. Deci nu consider că ar trebui să fie legali, dar dacă s-ar găsi o cale de mijloc, într-adevăr ar fi bine, ca sportivi de performanță să le poata folosi!

 

Ce greşeli crezi că fac utilizatorii începători de steroizi?

I: În primul rând și cel mai general, greșeala este că nu are răbdare nimeni, dar mai sunt și alte greșeli, de exemplu că nu respectă dozele sau chiar ciclul de finalizare.

Dar sunt și alte greșeli secundare, în funcție de persoană și de caracter.

au consemnat DRAGOŞ HODIŞAN şi VLAD BAN

portret

DRAGOŞ HODIŞAN şi VLAD BAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: