ROBERTO ȘENDRUȚIU & CASIAN FĂȘIE: Apostol Bologa reînvie prin Andrei

După cum bine știți, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu așteaptă cu nerăbdare concursul de monologuri dramatice intitulat Star din bibliotecă, inițiat de către domnul profesor de Limba și literatura română, Alexandru Popoviciu.

andrei calinescu

ANDREI CĂLINESCU

Printre participanții ai acestui concurs se regăsește și Andrei Călinescu. El este elev în clasa a XI-a A, profil filologie – intensiv engleză, al cărei diriginte este chiar domnul Alexandru Popoviciu. Andrei va interpreta rolul lui Apostol Bologa din romanul psihologic Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu.

Dintr-o scurtă discuțiecu Andrei, am aflat că acesta e foarte încântat de ideea că participă la concurs.

Pentru început și pentru transpunerea cât mai concretă și detaliată în scenă a personajului, Andrei a început cu citirea romanului Pădurea spânzuraților și vizionarea ecranizării acestuia, în regia lui Liviu Ciulei. În film, rolul protagonistului este jucat de către Victor Rebengiuc.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, Andrei are o uniformă militară. Costumația îl ajută să intre în atmosfera romanului și în starea personajului, trăind și simțind emoțiile pe care Apostolul Bologa le-a trăit.

carte

Foto: Andrei Călinescu

„Pe lânga acestea, un important aspect al pregătirii îl reprezintă indicațiile domnului Emil Sauciuc, un profesionist desăvârșit al scenei teatrului”, ne spune Andrei.

„Pot spune că m-am apropiat într-o oarecare măsură de Apostol Bologa, m-a atras felul în care vede viața, războiul și lumea, în general. Consider că acest concurs oferă posibilitatea elevilor de a descoperi într-un mod inedit psihologia personajelor și țin să felicit pe această cale organizatorii și pe toți cei care contribuie la realizarea acestui eveniment”, a încheiat interlocutorul nostru.

ROBERTO ȘENDRUȚIU, CASIAN FĂȘIE

casian si roberto

CASIAN FĂȘIE și ROBERTO ȘENDRUȚIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: