Seară românească

În 10 octombrie 2018, elevii ghibiști din cadrul echipei de teatru istoric a școlii au participat la o seară românească, alături de elevii Liceului Aurel Lazăr și invitații lor din Basarabia.

Activitatea a fost o îmbinare a două proiecte ale celor două licee: Arc peste timp, desfășurat în parteneriat de Liceul Onisifor Ghibu cu Liceul Aurel Lazăr, și proiectul Punți peste timp, desfășurat în parteneriat de către Liceul Aurel Lazăr cu Liceul Spiru Haret din Chișinău, Republica Moldova.

Ne-au onorat cu prezența și reprezentanții ISJ Bihor prin dna insp. prof. Sopota Daniela, insp. prof. Ovidiu Hanga, și ai Primăriei, prin dl Grigore Morar, consilier al primarului pe probleme de Centenar.

Programul serii a debutat cu sceneta Ghibu în Basarabia, susținută de elevii noștri (Andrada Timar, Viviana Rad, Alex Lascu,  Tripon Ionuț, Bogdan Tamaș, Mociar Cătălin), scenetă prin care care „actorii” au dorit să  reamintească spectatorilor despre activitatea lui Onisifor  Ghibu în Basarabia în timpul revoluției ruse din 1917. Sceneta a dovedit încă odată că avem actori desăvârșiți, iar aprecierea publicului a fost exprimată prin ropote de aplauze și felicitările adresate direct actorilor ghibiști.

Spectacolul a continuat cu momente deosebite din folclorul românesc, cu accent pe cântecul bihorean în interpretarea elevilor lăzăriști (Toie Bogdan, Bulgaru Cătălin, Sferle Flavia); momentul fetelor din Basarabia a fost unul de o înaltă ținută artistică prin  interpretarea desăvârșită a unor cântece populare. Echipajul fetelor a fost acompaniat de prof. instr. Valentina Osoianu, celebra interpretă din grupul surorilor Osoianu din Republica Moldova.

La final toți participanții au întins o horă pe acordurile cântecului Cântă cucu-n Bucovina. Gustarea de seară a fost un alt cadru nonformal în care s-au legat prietenii între românii de dincolo și de dincoace de Prut, frați din cadrul aceluiași popor român.

Prof. LIVIA IVAN

Prof. LIVIA IVAN

Prof. LIVIA IVAN

 

Vom posta în curând întreaga scenetă interpretată de elevii noștri. Rămâneți cu ochii pe LOGO PAPER!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: