LĂCRIMIOARA ȘANDRO: Șansa de a scăpa de operație

Ce facem cu toții când avem o problemă? Mergem la medic, fie pentru o problemă mai mică fie pentru una mai mare, dar mulți nu știm că există și medici kinetoterapeuți care ne pot salva de unele operații.

Clinica Medica Sport LumiroMedica Sport Lumiro, condusă de domnul doctor Mircea Gheorghe Lucaciu, aflată pe strada Roman Ciorogariu nr. 23, ne ajută pe mulți să ne recuperăm cu ajutorul unor kinetoterapeuți cu o pregătire la un nivel înalt. Am avut posibilitatea de a pune câteva întrebări kinetoterapeutei mele, Theodora Borze, care mă ajută în recuperarea mea, având o mică problemă la genunchi.

medica sport

REPORTER: Ce este si in ce consta kinetoterapia?

THEODORA BORZE: Kinetoterapia este definită ca fiind o terapie prin mișcare sau gimnastică medicală și are la bază exercițiul fizic. In acest domeniu se urmărește recuperarea funcțiilor diminuate sau pierdute, creșterea nivelului funcțional, îmbunătățirea calității vieții și nu în ultimul rând prevenția. Toate acestea se realizează prin programe individualizate.

 

REPORTER: A fost vreun pacient pe care nu ați reușit să il recuperați în totalitate?

THEODORA BORZE: Recuperarea este condiționată de numeroși factori, precum stilul de viață, constituția pacientului, vârsta, de afecțiunile secundare și de timpul alocat pentru acesta. Astfel, dacă nu se acționează la timp cu măsurile corespunzătoare, organismul își pierde funcțiile normale și recuperarea va fi foarte dificilă.

 

REPORTER: Este singura clinică din oraș care se ocupă doar de aceste probleme?

THEODORA BORZE: Ce aduce nou această clinică, pe lângă fizioterapie, kinetoterapie, medicină tradițională chineză, este terapia Guna sau biomesoterapie, unică în județul nostru și aparatul multifuncțional Primus RS, unic în România.

 

REPORTER: De ce ne-ai sfătui să urmăm și noi această meserie?

THEODORA BORZE: V- aș sfătui să urmați această meserie deoarece satisfacțiile aduse sunt nemăsurate. La finalul zilei, când vezi că acea persoană îți mulțumește și pleacă din cabinet tot mai încrezătoare că va fi mai bine, uiți de orice problemă și îți dorești sa devii din ce in ce mai bun. Deși e cea mai grea, munca cu oamenii nu se compară cu nimic.

 

REPORTER: Cați ani de studiu se face la kinetoterapie?

THEODORA BORZE: Această specializare se studiază pe o perioadă de 3 ani, respectiv licența. Pentru aprofundare se continuă cu masterul care durează 2 ani si apoi cu doctoratul, 3 ani.

 

REPORTER: Se face ședințe de kinetoterapie și la domiciliu pentru persoanele care nu se pot deplasa?

THEODORA BORZE: De la noi de la cabinet, nu, doar daca dorim să mergem noi separat în particular.

 Screenshot_2018-10-29 Medica Sport Lumiro(2)

REPORTER: Cum se face o programare?

THEODORA BORZE: Programările se fac telefonic sau personal la cabinet. După consultație, doctorul va stabili in funcție de problemă, câte ședințe trebuie sa faci și în funcție de ele vor fi și tarifele.

a consemnat LĂCRIMOARA ȘANDRO sandrolacri06@gmail.com

lacrimoara sandro

LĂCRIMOARA ȘANDRO

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: