ADRIANA ŞTIUBE: Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? VIDEO

În urma vizitei celor de la AGERPRES, am avut onoarea de a fi intervievată, cu privire la ce anume m-a marcat la documentarul Marii Uniri. După cum spun şi în filmuleţul de mai jos, întregul documentar a fost foarte tulburător şi plin de lecţii, precum cea a iubirii faţă de ţară şi a mândriei că suntem români. De asemenea, vreau să mai adaug ceva în rândurile următoare, care n-a fost capturat în filmare.

Ar fi multe de zis… Deşi pare un clişeu, îmi iubesc ţara! Iubesc tot ceea ce înseamnă ea. Din pacate, azi ne lamentam la faptul ca România e o ţară coruptă, o ţară in care viitorul arata sumbru. Eu nu cred asta… Cred ca România e ţara care pe care Dumnezeu a pictat-o cel mai frumos: a pus albastru – Marea Neagra, a pus cafeniu – Carpatii, a pus galben – Câmpia Română, a pus oameni faini si buni la suflet, care se tem de Dumnezeu si de-a Sa putere.

Încă de mică tata imi spunea ca viata e imprevizibila, ca nu stii niciodata unde te duce, dar, chiar si asa, oriunde as ajunge, să port mereu in suflet mândria ca sunt român, ca vorbesc acest grai viu si plin de culoare.

Ce sa-ti doresc eu tie, dulce Românie, acum, cand implinesti 100 de ani? Iti doresc oameni frumosi; iti doresc conducatori mai buni, nu hoti la drumul mare; iti doresc sa iti pastrezi frumusetea, desi ai fost greu incercata; îţi doresc multă iubire din partea noastra si, nu in ultimul rand, iti doresc – şi te rog – să rămâi la fel de demnă cum ai fost in acesti 100 de ani, dar si in cei in care ai fost divizata!

Le mulţumesc celor de la AGERPRES pentru oportunitatea de a-mi spune punctul de vedere, dar şi pentru prezenţa în şcoala noastră.

Vă mai aşteptăm la noi!

ADRIANA ŞTIUBE

adriana feat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: