Căutarea eficientă pe Google

Milioane de oameni folosesc Google în fiecare zi, din multe motive. Elevii îl folosesc pentru şcoală, oamenii de afaceri pentru cercetare și milioane de utilizatori îl folosesc pentru divertisment. E posibil să nu utilizezi Google la potențialul său maxim, aşa că iată câteva sfaturi pentru a maximiza eficiența căutării.

img1

Foto: Andrei Samaşca

Folosiți diferite tipuri de căutare

Primul sfat este să utilizați toate modurile de căutare Google. În partea de sus a fiecărei căutări există un număr de categorii. De obicei, veți vedea Toate, Imagini, Știri și Mai multe. Folosindu-le, puteți să definiți ce fel de căutare trebuie să faceți. Dacă aveți nevoie de imagini, utilizați categoria Imagini. Dacă sunteți în căutarea unui articol de știri recent, utilizați categoria Știri.

E ceva obișnuit și majoritatea oamenilor folosesc deja diferitele feluri de căutare. Dacă nu o faceți, atunci este foarte recomandat să vă asociați cu ele. Acestea pot reduce dramatic timpul de căutare, dacă sunt utilizate corespunzător.

 

Utilizați citate

Când căutati ceva specific, încercați să utilizați citate pentru a minimiza rezultatele căutării Google. Atunci când folosiți ghilimele, aceasta îi spune motorului de căutare să caute toată fraza. De exemplu, dacă căutaţi pulovere pentru câini, motorul va căuta pagini ce conțin aceste trei cuvinte în orice ordine. Cu toate acestea, dacă căutati „Pulovere pentru câini”, va căuta expresia respectivă exact așa cum ați scris-o.

Acest lucru vă poate ajuta să găsiti informații specifice care pot fi ascunse sub alt conținut.

 

Utilizați o cratimă pentru a exclude cuvintele

Uneori vreți să căutați un cuvânt, dar doriți să eliminați rezultatele ce conțin anumiți termen. Să spunem că doriți să căutați câini de rasă, însă nu doriți să primiți rezultate ce conțin cuvântul „Doberman”. Sintaxa pe care o puteți folosi este:

  • Rase de câini -Doberman

Acest lucru îi spune motorului de căutare să caute rase de câini, dar să elimine orice rezultate care au cuvântul „Doberman” în el. Poate fi extrem de util atunci când cauți informații despre ceva fără a obține informații despre altceva.

 

Utilizați un link pentru a căuta anumite site-uri

Este posibil să existe cazuri în care trebuie să căutati articole sau conținut Google pe un anumit site web. Sintaxa este foarte simplă, cum poţi vedea mai jos:

  • Sidney Crosby: nhl.com

Această sintaxă va căuta tot conținutul despre cel mai cunoscut jucător de hochei, Sidney Crosby, dar numai pe NHL.com. Toate celelalte rezultate ale căutării vor fi eliminate. Dacă trebuie să găsiti conținut specific pe un anumit site, aceasta este comanda rapidă pe care o puteți utiliza.

 

Găsiti o pagină care conține linkuri către o altă pagină

Acest sfat de căutare Google este puțin obscur. În loc să căutati o anumită pagină, căutati o pagină care face legătura cu o anumită pagină. Gândiți-vă în acest fel: dacă doriți să vedeți cine a citat un articol din New York Times pe site-ul lor, ați folosi acest truc pentru a găsi toate site-urile care fac legătura cu acesta. Sintaxa este mai jos:

  • link: nytimes.com

Aceasta va găsi toate paginile care fac legătura cu site-ul oficial al New York Times. În loc de New York Times, puteți căuta orice alt site. Fiți conștienți, totuși, cu cât sunteți mai specific, cu atât mai puține rezultate veți obține. Știm că o mulțime de oameni nu vor folosi probabil acest truc de căutare Google, dar ar putea fi foarte util pentru alții.

 

 Găsiti site-uri asemănătoare altora

Acesta ar putea fi folosit de toată lumea. Să presupunem că aveți un site preferat. Poate fi orice. Totuși, acel site devine puțin plictisitor și doriți să găsiti alte site-uri asemănătoare. Ați folosi acest truc. Mai jos este sintaxa:

  • related: amazon.com

Dacă folosiți sintaxa de mai sus pentru a căuta, nu veți găsi un link către Amazon. În schimb, veți găsi rezultate cu magazine online cum ar fi Amazon, site-uri precum Barnes & Noble, Best Buy și altele care vând produse online. Este un instrument puternic de căutare Google care vă poate ajuta să găsiti site-uri noi de navigat.

Read the rest in Paperless

ANDREI SAMAŞCA

portret andrei samasca

ANDREI SAMAŞCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: