Şcoala nu se confundă cu educaţia

Mulţi oameni descriu şcoala ca fiind cea mai bună perioadă din viaţa lor. Ei îşi amintesc de distracţie şi de prieteni, dar îşi mai amintesc despre ce au învăţat?

Şcoala are ca scop transferul de cunostinte si pregatirea tinerilor pentru a participa in societate. Fără indoială, scolile îşi doresc să aibă un impact pozitiv asupra elevului, dar nu isi indeplinesc pe deplin rolul.

Unii dintre cei mai creativi si de succes oameni din lume au abandonat scoala. Dacă te uiți la istoria recentă, cei mai buni antreprenori au făcut ceva diferit. Câţiva dintre acești indivizi sunt Henry Ford, Bill Gates, Steve Jobs și Elon Musk.

Scoala e importanta, dar nu ar trebui niciodata confundata cu educatia.

Dacă renunțați la noțiunile preconcepute de educație, veți vedea că educația este pur și simplu procesul de facilitare a învățării sau de dobândire a cunoștințelor, abilităților, valorilor, convingerilor și obiceiurilor.

Educatia se desfasoara frecvent sub indrumarea profesorilor, dar elevii se pot educa pe ei insisi. Scoala este locul specific educatiei, dar educatia poate avea loc oriunde, in orice moment si impreuna cu oricine. Educatia poate aparea in orice situatie si orice experienta care are un efect formativ asupra felului in care ganditi, simtiti sau actionati poate fi considerata educativa.

Pe scurt, educația este o formă nelimitată de învățare.

Read the rest in Paperless

ŞERBAN CRĂCIUN

image004

ŞERBAN CRĂCIUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: