Trimisul Dumnezeului robot pe Pământ

Germanii dau lovitura din nou, în Wittenberg, oraşul care l-a făcut faimos pe Martin Luther, asemenea Reformei Protestante.

robot preacher02

Sursă imagine: http://www.mirror.co.uk

Cinci sute de ani după publicarea celor 95 de teze ale lui Luther, la începutul Reformei, o biserică evanghelică a lansat unicul „preot robot”, însărcinat cu binecuvântarea cetăţenilor în timpul sărbătorilor importante din oraşul istoric aflat în Saxonia-Anhalt.

Faimosul robot din Wittenberg este cunoscut sub numele de „BlessU-2” şi a fost dezvoltat de Biserica Evanghelică din Hesse şi Nassau.

Acesta este compus dintr-o cutie metalica cu ecran tactil, doua brate pe lateral, un cap cu ochi si o gură digitala in partea de sus.

După ce robotul le oferă utilizatorilor o primire calduroasa, acesta ii intreaba daca doresc sa fie binecuvantati de catre o voce masculina sau una feminina. Apoi acesta îi intreaba ce tip de binecuvântare aleg, urmand ca robotul sa scoata un sunet mecanic, in timp ce ridica bratele spre cer si incepe sa zambeasca. Pe urma, bratele robotului incep sa lumineze, in timp ce acesta spune: „Dumnezeu sa va binecuvanteze si să vă apere”, urmand sa recite versete biblice. După binecuvantare, utilizatorul are posibilitatea de a o printa pe loc.

Sebastian von Gehren, purtatorul de cuvant al bisericii, declară că robotul „este un experiment care ar trebui să inspire discutii”.

Acesta spune că reactiile oamenilor variaza de la o extrema la alta: o jumatate considera ca robotul este minunat, in timp ce cealalata nu isi imagineaza o binecuvantare data de o masinarie.

Read the rest in Paperless

DARIUS MAN

DARIUS MAN

DARIUS MAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: