Workout cu prietenii

90% din persoanele care fac sală renunță după trei luni. Iată cum poți deveni o excepție.

12

Foto: arhiva personală Mădălina Mateaş

Ianuarie este cea mai profitabilă lună pentru sălile de fitness. Mulți oameni își fac abonament pentru că doresc să aducă o schimbare în viața lor. Aceștia vor posta pe social media poze cu ei de la sală însoțite de mesajul New year – New me.

Mai mult de 90% dintre acești oameni renunță după trei luni de antrenament. Aceștia sunt numiți de către antrenorii de fitness no-shows; altfel spus, „absenții”.

Găseşti în continuare câteva sfaturi care te vor motiva să continui să te antrenezi.

 

Obiective clare

De cele mai multe ori când mergi la sală, te duci fără a-ți stabili un obiectiv fix. Ori de câte ori ai de completat formularul de evaluare, bifezi că vrei pur și simplu să pierzi în greutate sau să pui masă musculară. Acestea sunt dorințe, nu obiective.

Obiectivele realiste merg după o regulă simplă. Acestea ar trebui să fie specifice, măsurabile, realizabile și realiste. A pierde în greutate nu e un obiectiv, în schimb a slăbi 5 kg în următoarele două luni este.

Vreau să subliniez aspectul realist al stabilirii obiectivelor.Începe cu pași mărunți!Dacă ai obiective mărețe, acestea doar te vor frustra. Citește despre ele pe forumuri și apoi stabilește ceva rezonabil.Pentru început schimbă doar un obicei, apoi menține-l!

De asemenea, asigură-te că îți notezi undeva acest obiectiv. Vei avea mult mai multe șanse să-l atingi, dacă este consemnat. Amintește-ți de obiectivele tale zilnic, scrie-le pe stickere și lipește-le pe frigider.

 

Asumă-ți responsabilități!

Scriindu-ți obiectivele și lipindu-le pe frigider are, de asemenea, avantajul de a crea responsabilități în cadrul familiei. Familia te va susține și te va întreba de progresul făcut. Acest lucru va face mai probabil îndeplinirea obiectivelor.

Te-ai gandit vreodată de ce sălile au cursuri de fitness în grup? Pentru că acest lucru ajută oamenii să dezvolte relații personale, iar aceste relații măresc șansele ca persoana să-și reînnoiască abonamentul.

Oamenii care se antrenează împreună cu un prieten, în general, se vor antrena mai mult și mai intens. E mai probabil ca aceștia să își îndeplinească obiectivele mai repede. Invită un prieten să vină cu tine la sală.

Read the rest in Paperless

MĂDĂLINA MATEAŞ

madalina mateas

MĂDĂLINA MATEAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: