ANDREEA TRIFA: Despre Disney cu bune şi rele

După cum ştiţi, probabil, clasa a XII-a A, profilul filologie intensiv engleză, a susţinut miercuri, 9 mai, lucrările de atestat la limba engleză.

romina02

ROMINA DUTCAŞ. Foto: Andreea Trifa

Romina Dutcaş si-a ales ca subiect figura şi creaţia probabil a celui mai mare creator de vise al secolului XX, Walt Disney. A optat pentru aceasta tema de atestat datorita faptului ca de mica a iubit desenele animate si personajele create de Disney.

Faptul ca s-a bucurat de o copilarie fericita i se datoreaza, in parte, si filmelor acestuia.

Romina a ales sa-si structureze lucrarea in patru capitole, care sa cuprinda atat viata, cat si principalele creatii ale lui Walt Disney.

Intr-unul din capitole a prezentat personajele de basm create de acesta, precum Mickey Mouse, Belle din Beauty and the Beast, Albă-ca-Zăpada, Mica Sirenă etc.

Un capitol care ne-a retinut atentia este cel intitulat Disney Pros and Cons, in care creatorul este vazut dintr-o alta perspectiva; capitolul abordeaza partile controversate ale desenelor create de Disney, pentru ca unii au gasit si parti discutabile ale desenelor copilariei noastre, de exemplu rasismul, aluziile sexuale etc.

Romina ne-a marturisit ca, desi a avut niste ezitari cu realizarea atestatului, a ales sa-l facă, deoarece si-a gasit un subiect care o pasioneaza si nu stie cand ii va fi vreodata folositor acesta. De asemenea, incurajeaza si viitoarele generatii sa realizeze această lucrare.

Aceste atestate sunt opţionale. Subiectele sunt alese, în general, din sfera culturii şi civilizaţiei britanice şi americane.

ANDREEA TRIFA

andreea trifa

ANDREEA TRIFA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: