A compus texte pentru Raoul

Scriitorul şi filologul Bogdan Petriceicu Hasdeu spunea că „poezia este căsătoria realităţii cu idealul, în sufletulpoetului.” Pe marginea acestui subiect, am avut deosebita plăcere de a discuta cu Andrei Brănaşi, un talentat textier timişorean.

image001

Andrei Brănaşi

Andrei este un Săgetător grăbit şi impulsiv, îi place să râdă şi să îi facă şi pe cei din jurul lui să râdă. Îi place să creadă că oamenii sunt sensibili, deşi nu arată acest aspect. Viaţa i-a demonstrat de multe ori că nu ştie să viseze, fiindcă realitatea vieţii lui i-a bătut de multe ori, de departe, visele.

A început să scrie poezii încă de mic copil. Andrei scrie poezii şi compune texte pentru melodii  din plăcere şi pasiune. De obicei, textele le compune extrem de redepe, în cel mult zece minute. Atunci când primeşte o temă pentru un text, acea temă îl stârneşte şi începe să scrie cu exaltare.

Pentru el nimic nu se compară, ca trăire, cu momentul în care artistul căruia îi scrie textul se arată profund mulţumit de cele realizate.

La început totul fusese un vis. El se gândea cum ar fi dacă versurile pe care le scria să se cânte şi să ajungă în casele oamenilor. Cu timpul, acel vis a devenit realitate. Prin intermediul acestora, el se poate descărca de greutăţile sufleteşti, iar aprecierile celor care îi citesc poeziile reuşeşte să îl copleşească în cel mai frumos mod posibil.

Iubeşte ceea ce face şi nu simte că munceşte, din contră, el consideră că este binecuvântat, pentru că artiştii care până mai ieri îi idolatriza să fie dornici să colaboreze cu el.

image002

Alături de Raoul. Sursă foto: arhiva personală Andrei Brănaşi

Printre primele sale colaborări se numără colaborarea cu binecunoscutul solist Raoul.

Să trecem în revistă câteva texte compuse de Andrei – Sub cireşu-n floare, Se uită bagea se uită, ambele fiind interpretate de solista de muzică popular Camelia Florea. Nu avem cu să nu amintim şi binecunoscutele melodii ale solistului Raoul: Tinereţe mândră, floare de bujor şi Am colindat în lumea-ntreagă, ale căror texte stau sub semnătura lui Andrei Brănaşi.

Andrei s-a gândit să compună o strofă… cu dedicaţie: „LOGO Paper este-un blog / Ce-i născut din pasiune / Iar Maria Paşcalău / Le zice toate pe bune!”

Mulţumim, Andrei Brănaşi!

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: