„Curăţia amintirii străbunilor” şi sufletul bisericilor de lemn

Narcisa Dărăban, din clasa a XII-a D, este o elevă eminentă a liceului nostru. Ea ne este model atât prin educaţia şcolară şi extraşcolară, cât şi prin educaţia sufletească şi culturală.

NARCISA DARABAN

NARCISA DĂRĂBAN

Narcisa este un membru vital al echipei proiectului „Bisericile de lemn din Ţara Beiuşului – Tezaur arhitectural al judeţului Bihor”, ea reprezentându-ne proiectul, echipa, activităţile şi funcţionarea sufletelor noastre când vine vorba de aceste biserici de lemn. Astfel, cu un condei doar al ei, a scris sincer şi însufleţit despre proiectul nostru pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

„Acum e rândul nepoţilor să se îngrijească de curăţia amintirii străbunilor, reprezentată de aceste biserici de lemn.” Aici ne este reamintit un adevăr pe care nu ar trebui să îl uităm niciodată: este datoria noastră de să avem grijă de bisericile de lemn, de sufletul lor. Ele sunt un patrimoniu, o zestre moştenită de la străbuni, care acum se află în momente de cumpănă.

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, alături de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox al Oradiei, ne sunt parteneri şi colaboratori de seamă în proiectul nostru. Pe lângă această colaborare prin proiect, Narcisa este bursieră la Episcopie, deci este o primă faţă frumoasă cunoscută de către dânşii în proiectul nostru.

ANDREI OROS

ANDREI OROS

ANDREI OROS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: