TEODORA SĂLĂGEAN: Ocolirea obstacolelor vieţii?

Succesul este realizarea constantă a tuturor obiectivelor planificate, care prezintă o importanţă pentru individ. Majoritatea îşi măsoară succesul comparându-şi-l cu al celorlalţi, însă succesul autentic îl reprezintă valorificarea propriului potenţial, dezvoltarea şi îmbogăţirea propriei personalităţi.

Întrebarea este acum „câți privesc acest succes cu o diferită importanță” și „pentru câți dintre noi succesul nu ocupă un loc atât de important?”.

De mici am fost învățați să depășim unele frici, temeri cu scopul de a ajunge undeva, însă aceasta era o metodă abordată de părinți, bunici sau educatori. Acum, trebuie să fim propriii noștri pedagogi, controlându-ne scăpările și orientându-ne către ceea ce vrem sa atingem.

Pentru finalizarea acestui drum, omul are nevoie de o serie de trăsături pozitive, deoarece este necesar să fie suficient de motivat să continue atunci când o ușă se închide, sau nici măcar nu are această tentativă spre deschidere, după cum susținea și Nicollo Machiavelli, „secretul succesului constă în a vrea să câştigi şi a şti să pierzi.”

Acest eșec îl putem lua ca fiind o teză morală, deoarece Dumnezeu pregătește piedici doar pentru oamenii puternici, pregătindu-i pentru cele mai grele încercări, ca în cele din urmă să facă vizibilă diferența dintre succes și eșec.

Acum, ideea este că acest concept se regăsește în viețile altora sub diferite forme, deoarece o persoană privește succesul ca fiind acea pace lăuntrică, depășirea stărilor nefavorabile. Alte persoane găsesc adevărata valoare în întemeierea unei familii, pe când alții găsesc succesul în starea lor materială îmbunătățită, dar care pentru alții este privită ca fiind o stare de nefericire datorită conflictelor ce se pot stabili între oameni de dragul de a atinge acest „apogeu”.

Tot ce are nevoie omul este clarificarea clară a propriului obiectiv și determinarea zilnică pentru a munci la acesta. Un exemplu în acest sens îl putem da pe Jan Koum, fondatorul WhatsApp, care trăia din bonuri de masă.

După ce şi-a vândut compania către Facebook, el s-a ales cu o avere netă de 7,7 miliarde de dolari. Aceste poveşti de la cerşetor la bogătaş ne aduc aminte că determinarea, ambiţia şi puţin noroc te vor ajuta să depăşeşti orice obstacol şi îţi vor aduce un succes nemaipomenit.

Probabil că majoritatea ne gândim zilnic la întrebări care vizează în special această temă abordată, iar gândindu-ne la oamenii de succes al zilelor noastre, primii care ne vin în minte sunt Oprah Winfrey, Bill Gates, Mark Zuckenberg.

După părerea mea, persoanele din jurul nostru au o influenț[ foarte mare, deoarece vom fi întotdeauna mai ambițioși, mai dornici de cunoaștere când aceștia ne vor împărtăși entuziasmul lor, știind cu toții cât de bine este primit un sfat sau o vorbă bună în zilele grele.

Un alt prieten în construirea succesului nostru este odihna, care ne oferă zilnic principala sursă de energie pentru a porni pe calea învățării.

Nu în ultimul rând, de la o vârstă trebuie să învățăm că printre principalele trăsături ale unei persoane de succes se numără și asumarea responsabilității, de care prea puțini dau dovadă.

În cele din urmă, pot spune că omul este responsabil de eșecul sau reușita sa, demonstrând prin acțiunile sale zilnice dorința sa de a-și schimba statutul.

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: