MARIA PAŞCALĂU: Doinitoarea cu glas de aur

Muzica populară bănăţeană are nenumăraţi artişti de valoare, precum doinitoarea cu glas de aur Stana Stepanescu. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva aspecte legate de cariera înfloritoare a Stanei Stepanescu.

image001

Stana Stepanescu (Sursă foto: arhiva personală)

Stana Stepanescu s-a născut la data de 3 aprilie 1991 într-un sat din judeţul Caraş-Severin, numit Rusca-Teregova. În acel sat şi-a petrecutcopilăria alături de fratele ei mai mic, Mihai, de părinţi şi de bunici. Stana se consideră norocoasă, pentru că nu oricine are posibilitatea de a creşte la sat şi de a avea o copilărie frumoasă precum a ei.

Stana a crescut cu muzica populară. De mică a visat să cânte pe cele mai mari scene ale ţării, ceea ce a reuşit de-a lungul anilor. A cântat de când se ştie, însă mai serios a început pe la vârsta de 8 ani şi jumătate. A început să participe la diverse festivaluri naţionale şi de-a lungul acestor ani a obţinut numeroase premii cu care azi se mândreşte.

Perticiparea la aceste festivaluri a ajutat-o să se formeze atât ca om, cât şi ca interpret. A învăţat cum să îşi aleagă repertoriul, costumele populare, şi-a văzut nivelul artistic la care ajunsese până în acel moment, raportându-se la colegii de breaslă din toate zonele ţării. Tot aici a avut ocazia să întâlnească oameni cu care colaborează şi astăzi.

În prezent, Stana are propria ei formaţie cu care participă la diverse evenimente. Toţi membrii formaţiei Royal Band sunt tineri, frumoşi şi extrem de talentaţi .Cel care se ocupă de conducerea formaţiei este viitorul ei soţ, Bojidar Ciobotin.

image002

Stana alături de formaţia Royal Band (Sursă foto: arhiva personală Stana Stepanescu)

Dacă ar fi să discutăm despre repertoriul personal al Stanei, am putea spune că acesta este unul destul de bogat. Printre melodiile ei se numără O puşcă şi-o mândră, Vezi măi bage ce-am ajuns, Ce-o fi cu inima mea, dar şi duetul interpretat alături de solistul Florin Boita, intitulat Din Timiş şi din Caraş.

Una din dorinţele sale este aceea de a-şi finalize albumul. Cu ajutorul lui Dumnezeu speră să reuşească să îşi lanseze noul album în decursul acestui an. Stana se pregăteşte şi de nunta care va avea loc anul viitor. Oricum, pentru ea viitorul este strâns legat de muzică.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: