CARINA IFRIM & PAULA SZABO: Orădeanca de la Eurovision 2018

Jessie Baneş, o orădeancă în vârstă de 20 de ani, a fost  una dintre semifinalistele Eurovision 2018. Aceasta a obţinut locul IV în semifinală, însă ca să ajungă în finală trebuia să fie printre primii trei în clasament. După o zi de la plecarea din concurs a lansat primul său single, intitulat „Ultima piesă de dragoste”.  

Jessie Banes- S.F. Facebook

Jessie Banes. Sursă foto: Facebook

Jessie a luat primele ore de canto când avea vârsta de 6 ani şi a fost îndrumată de mama sa, care a observat că fiicei sale îi place să cânte.

Din cauza faptului că era prea mică, nu a mai participat la aceste ore, dar la vârsta de 13 ani, hotărâtă că muzica îi place cel mai mult, a revenit la ore şi la prima profesoară de canto. Îndrumată de doamna profesoară de canto, Jessie a urcat prima dată pe scenă în Oradea, participând la un concurs local, unde a obţinut locul II.

În domeniul muzicii, cei care o susţin pe Jessie sunt părinţii, atât moral, cât şi financiar: „ Le mulţumesc enorm de mult pentru răbdarea pe care o au şi pentru toate eforturile pe care le depun ca eu să ajung cât mai departe.”

În anul 2015 a participat la Vocea României, unde a concurat împotriva tatălui său, ajungând mai departe în echipa lui Marius Moga.

Cât despre concursul Eurovision 2018, „participarea fost spontană” , ne spune Jessie. Din cauza faptului că în perioada înscrierilor era ocupată cu înregistrarea noului său single şi cu filmarea videoclipului acestuia, nu credea că va avea timp să se ocupe de ambele, dar totul a ieşit perfect.

Prestaţia Eurovision

Când am întrebat-o pe Jessie despre experienţa pe care a trăit-o pe scenă, aceasta ne-a răspuns: „Experienţa de la Eurovision a fost una deosebită, am trăit momente pline de emoţie pe această scenă şi cu siguranţă voi reveni şi la anul. Am câştigat mulţi fani în urma acestui concurs frumos, am legat multe prietenii şi am fost foarte apreciată de fanii Eurovision, dar şi de către cei din juriu pentru prestaţia mea, întru cât am obţinul locul IV.  Oricum, după sutele de mesaje pe care le-am primit de la cei care m-au urmărit şi m-au felicitat pentru momentul meu, m-am simţit ca o învingătoare”.

Acest concurs a învăţat-o pe Jessie să îşi stăpânească emoţiile şi să le transforme în ceva constructiv. A câştigat experienţa unei scene mari şi o mulţime de fani care îi apreciază munca, dar mai ales muzica.

Cel mai mare vis a acesteia este ca muzica sa să ajungă în inimile celor care o ascultă, atât în ţară, cât şi în strainătate, şi ca toată lumea să aibă pe buze refrenele cântecelor ei.

Jessie  a lansat piesa „Ultima noapte de dragoste”, compusă în studioul Nomad Music, de către Catălin Tamazlicaru, Theea Miculescu şi Alex Antonescu (compozitorul hit-urilor „Visele” – Irina Rimes şi „Pe aripi de vânt” – Delia).

Aceasta este de părere că mulţi tineri se regăsesc în mesajul piesei sale şi că fiecare a fost măcar o dată dezamăgit în dragoste sau implicat într-o relaţie în care unul din parteneri a trişat.

Lui Jessie i-ar plăcea să facă un featuring cu cei de la The Motans sau cu Irina Rimes, pentru că i se par nişte oameni foarte talentaţi, atât la cântat, cât şi la compus.

Sfatul lui Jessie pentru tinerii care vor să înceapă o carieră în muzică este următorul: „Să se gândească de două ori dacă vor cu adevărat să înceapă o carieră în acest domeniu, iar dacă nu sunt pe deplin hotărâţi, să nu încerce. Vor avea foarte mult de muncă, vor fi momente grele, în care vor vrea să renunţe şi este necesar să ai foarte multă răbdare ca să ajungă sus. Trebuie să ai încredere mare în tine şi în talentul tău, pentru că vei da de foarte multe obstacole. Nu vreau să descurajez pe nimeni, este o meserie foarte frumoasă, dar ai nevoie de nervi de oţel şi o răbdare extraordinară ca să ajungi un artist mare.”

CARINA IFRIM, SZABO PAULA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: