Orădenii pot vota proiectele validate

Din data de 11 decembrie 2017, când a fost lansat portalul „Oradea – Bugetare participativă” (activ.oradea.ro), până la 21 ianuarie 2018, orădenii au propus 197 de proiecte pentru îmbunătățirea cartierelor lor.

Este pentru prima oară când orădenii pot deveni, prin procesul de bugetare participativă, parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii.

Comisia constituită la nivelul municipiului a analizat conformitatea proiectelor iniţiate cu prevederile Regulamentului, cu alte prevederi legale în vigoare precum şi impactul / viabilitatea / fezabilitatea tehnică a acestora, validând 41 de proiecte din cele 197 depuse.

Proiectele validate de comisie vor putea fi votate în perioada 5 februarie – 9 martie, pe site-ul activ.oradea.ro. Inițiatorii proiectelor, dar şi susţinătorii acestora, le vor putea distribui de pe site-ul activ.oradea.ro și promova pe rețelele de socializare, în așa fel încât să adune cât mai multe voturi.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul în curs.

Citeşte integral Comunicatul de presă al Primăriei Oradea: De luni, 5 februarie, orădenii pot vota proiectele validate în cadrul bugetării participative

 

fantana

Foto: ANDREI ŢIBURCĂ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: