DANIEL PUŞCAŞ: Toţi majorii în armată!

În ultima vreme, Guvernul României a început să dezbată tema introducerii armatei obligatorii. Ei se gândesc că ar fi optim ca orice băiat de 18 ani să facă cel puțin un an de serviciu militar în cadrul armatei române.

dav

Muzeul Militar Oradea. Foto: Daniel Puşcaş

Acest lucru nu este un concept nou pentru români. Majoritatea oamenilor vârstnici din România au trecut deja prin mai mulţi ani de armată.

Se pare că introducerea armatei obligatorii este o idee pe care majoritatea românilor o agreează. Un chestionar din 2017, care a întrebat românii dacă sunt de acord cu această idee, a dezvăluit faptul că aproximativ 61% din bărbați şi 55% din femeile întrebate sunt de acord cu reintroducerea armatei obligatorii.

Dacă guvernul ar decide sa reintroducă armata obligatorie, această decizie poate avea beneficii şi dezavantaje. Unul dintre beneficiile clare este creșterea substanțială a numărului militarilor din România. În cazul unui dezastru natural, armata română trebuie sa fie la dispoziţie si gata de a interveni, lucru ce se întâmplă si in caz de război. Este evident că un număr mai mare de oameni antrenați să fie pregătiți pentru aceste situații neprielnice sunt întotdeauna bineveniţi.

Un alt beneficiu este instrucția militară in sine. O instrucție asemenea celei pe care o primești la înrolarea in armată este una foarte dură, cu un program foarte strict și obositor, așadar il poate ajuta pe tânăr sa se dezvolte mult mai bine in viață. Armata te poate ajuta să te dezvolţi atât fizic, din cauza eforturilor depuse in cadrul exerciţiilor militare, dar te mai poate face o persoană mai responsabilă.

Pe lângă aceste beneficii, reintroducerea armatei obligatorii are si anumite dezavantaje, in special pentru noii recruți. Mulți tineri nu sunt de acord cu faptul că trebuie sa își petreacă un an din viața lor in armată. Majoritatea tinerilor sunt mult mai interesaţi sa își continue studiile sau să se angajeze odată cu terminarea liceului. Pentru ei armata nu este un concept cu care să fie de acord.

LOCURI DE MUNCĂ ÎN ORADEA

În această săptămână sunt disponibile posturi de:

inginer automatist, electrician, inginer electromecanic

inginer.png

Lista completă a locurilor de muncă disponibile se găsește la adresa http://www.locuridemuncabihor.ro/component/jsjobs/job/listjobs/cat-Marketing-28?Itemid=435

Eu cred că reimplementarea armatei obligatorii ar fi neinspirată. Ca majoritatea tinerilor de astăzi, sunt interesat să îmi continuu studiile după liceu şi să îmi creez o carieră de succes. Armata ar fi o pierdere de timp şi efort şi as putea pierde o oportunitate pentru a mă dezvolta mai mult şi să mă îndrept spre cariera pe care aș vrea să o fac.

Se pare că lumea aceasta se îndreaptă spre conflicte si pacea globală este un vis irealizabil în acest moment. Cred că este doar o chestiune de timp până când România va trebui să își trimită din nou tinerii într-o țară străină, luptând în războiul altor oameni, precum în Afganistan sau Irak; eu, unul, nu aș fi dispus să-mi pierd membre sau chiar viața pentru o țară care nu ar fi în stare sa depună nici un sfert din efortul depus de mine pentru binele meu si al altor cetăţeni.

Featured image: https://www.armataromaniei.ro

DANIEL PUŞCAŞ

daniel-puscas-feat

DANIEL PUŞCAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: