CĂTĂLINA VOTAV & DALIA CIOARĂ: Mentorul învingătorilor

Oana Nicoruț, elevă în clasa a X-a A la noi în şcoală, a decis să fie mentor pentru o pereche de boboci, conform tradiției ca bobocii din anul precedent să fie mentorul unei perechi de boboci din anul curent. Aceasta a fost mentor împreună cu Alex Trip, iar bobocii antrenați au fost Carina Groza şi Ionuț Nistor, care au şi câştigat balul de anul acesta. Balul a avut loc loc în data de 19 ianuarie, la Club Art, iar tema balului a fost personaje „Cartoons”.

Mentorul invingatorilor

Sursă foto: arhiva personală a Oanei

Oana a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări.

REPORTERI: Ce te-a motivat sa alegi să fii mentor?

OANA: În primul rând, faptul ca anul trecut am participat şi eu la balul bobocilor, dar totodata dorinta mea de a ma angaja în cât mai multe proiecte extraşcolare, această activitate fiind in planul meu încă de anul trecut, chiar din seara balului.

 

REPORTERI: Ce presupune să fii mentor?

OANA: A fi mentor nu presupune cea mai formală şi stricta poziție în fața bobocilor, ci a fi un punct de reper şi de sprijin pentru ei. Din punct de vedere al ideilor, trebuie să recunosc că de multe ori suntem pusi la încercare, deoarece multe lucruri care la începutul traseului par banale isca adevărate răsturnări de situații în planurile noastre, gândite pentru a pune totul cap la cap, într-un mod cursiv si inteligibil.

 

REPORTERI: Cât au durat antrenamentele?

OANA: Deşi relativ repede, am început antrenamentele undeva prin luna noiembrie, dar datorită vacanței, timpul a trecut foarte repede, având la dispoziție doar o săptamana dupa reinceperea şcolii.

 

REPORTERI: Ce rol a interpretat echipa antrenata de tine?

OANA: Spre extazul lui Ionut, bobocul meu, cei doi au avut de interpretat rolul lui Naruto si al Sakurei, fata dupa care călcâiele lui Naruto s-au aprins, dar care nu il suporta.

 

REPORTERI: Cum s-au desfăşurat antrenamentele?

OANA: Antrenamentele s-au desfaşurat in sălile de clasa şi pe coridoarele şcolii, cu momente de bucurie când o priză ieşea din prima, amuzament, dar si dificultați pe care, după mai multe incercări, am reuşit să le trecem cu bine, astfel încât bobocii să iasă învingători.

 

REPORTERI: Cum te-ai simțit când ai aflat că echipa ta a caştigat?

OANA: Deşi mizam pe Carina drept caştigătoarea titlului de Miss Boboc, bucuria mea a fost in mare procent apropiata de a ei, iar de Ionut nu pot sa spun decat ca am fost cat se poate de mândră. După declararea lui Ionut „Mister Boboc”, mâinile au inceput să imi tremure, eram deja satisfacuta ca bobocul meu a castigat, dar faptul că şi Carina a fost desemnata „Miss” nu a putut decât să imi provoace o stare de mulțumire completă. E un sentiment deosebit sa stii ca amandoi bobocii tai au fost cei mai buni dintre cei mai buni.

LOCURI DE MUNCĂ ÎN ORADEA

În aceasta săptămână în Oradea sunt disponibile posturi  de cofetar (Bunexim), casier (Selgros Cash & Carry) şi bucătar (Gegomir Food)

cofetar

Lista completă de job-uri disponibile in aceasta saptamana in Oradea o gasiti accesand linkul: http://www.bihor.anofm.ro/lmv.php

Aceste informatii sunt puse la dispozitie de AJOFM Bihor.

 

REPORTERI: Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai dat bobocilor?

OANA: Întrebarea aceasta ma duce cu gândul la momentele haioase din timpul antrenamentelor si chiar cele de dinaintea intrării lor pe scena, cand il rugam pe Ionut sa isi tina ochii deschisi pentru a vedea in jurul sau. Pentru el, „a te concentra” insemna „a inchide ochii”. În ceea ce o priveşte pe Carina, sfaturile au venit doar pentru a ajusta mici scăpari, ea practicând dansul sportiv timp de nouă ani, ceea ce a făcut cuvantul meu minimalist in aceasta direcție.

 

REPORTERI: Un sfat pentru viitorii boboci si mentori?

OANA: Nu va sfiiți să participați, în calitate de orice! Vă asigur ca veți rămane mai mult decat plăcut surprinsi si veti constientiza ca nu contează titlul pe care l-ai castigat, ci faptul ca ai vazut lucrurile dintr-un alt unghi, alături de noi indivizi, deveniți mai apoi prieteni, si că ai facut parte dintr-un proiect care reprezinta activ şcoala ta.

Sursă foto: arhiva personală Oana Nicoruţ

au consemnat CĂTĂLINA VOTAV şi DALIA CIOARĂ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: