GEORGIANA PUŞCAŞ & ADRIANA COBE: Bio-chimista model

Denisa Moga este elevă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, în clasa a XII-a D, la profilul biologie-chimie. Denisa este pasionată atât de ştiinţele exacte, cât şi de lumea modeling-ului. În interviul de mai jos, chimista model ne dă mai multe detalii despre această latură a ei.

27335831_968994373265079_675768862_o

DENISA MOGA

REPORTERI: Cand ți-ai descoperit această pasiune?

DENISA:  Avusem această pasiune de mică, mereu mi-a placut această lume a modei, doar că nu îmi făceam mari speranțe, din cauza limitelor impuse în ceea ce priveşte înălțimea.

 

REPORTERI: Te-ai perfecționat cu ajutorul vreunui curs sau este un talent înnăscut?

 DENISA: Am participat la un casting destul de accesibil, deoarece nu există limită de înălțime, am fost acceptată şi asa am ajuns să urmez un curs de modeling.

 

REPORTERI: Ce părere are familia ta despre acest hobby al tau? Te susține în ceea ce faci?

DENISA: Familia mea nu este prea încântată; am totuşi noroc cu mama, care, din propria ei experiență, ştie ce înseamnă să nu ai susținere şi ea e singura care mă încurajează. În ceea ce-i priveşte pe ceilalți, tata şi bunicii nu au o părere prea bună despre modeling, dar încearcă să se obişnuiască oarecum, pentru că ştiu că nu mă voi opri.

27330239_968994379931745_581513577_o

REPORTERI: Care este cea mai bună parte a meseriei de model?

DENISA: Nu pot defini cea mai bună parte a acestei meserii, deoarece sunt abia la început, însă cred că rezultatul obținut este partea cea mai bună, şi anume să transformi o pasiune în profit, să faci ce iți place şi să câştigi.

 

REPORTERI: Ce calități trebuie să ai ca să devii model?

DENISA: În primul rand trebuie să arăți bine din toate punctele de vedere, şi când spun bine, nu mă refer la perfecțiune, dar până la urmă în fiecare dintre noi există acel ceva, doar trebuie descoperit. Pentru a fi top model, cerințele sunt destul de exigente: înălțime de peste1,70 m si măsurile 80-90 cm piept; 58-63 cm talie; 90-93 cm şolduri. Bineînțeles, acestea sunt cerințele marilor case de modă, dar poți activa în domeniul modei ca fotomodel, iar asta nu presupune restricții prea mari, decât aspectul fizic plăcut. Presupunem că un model de succes are anumite secrete prin care reuşeste acest lucru.

 

REPORTERI: Care crezi că ar putea fi acestea?

DENISA: Secretul este în tine. Totul ține de încrederea pe care o ai în ceea ce priveşte înfăţişarea ta, modul în care arăți; adică este foarte important ca tu să vezi în tine acel „je ne sais quoi”. Ce este în interior se reflectă în exterior, deci ingredientul secret al succesului ar fi încrederea în sine, după părerea mea.

 

REPORTERI: Cine sunt oamenii din spatele proiectului la care iei parte şi care este numele agenţiei?

DENISA:  Numele agenţiei este MModels Romania, sub îndrumarea fashion stylist-ului Marius Molan, şi Kriytina Fenesi, blogger fashion.

 

.REPORTERII;  Ce sentimente te-au încercat la şedinta foto sau prezentare?

DENISA: Cuvantul care descrie prima experienta intr-o sedinta foto este „groaznic”. Nu m-am simtit deloc în pielea mea, încercam să mă detaşez de cei din jur, dar era foarte greu, dat fiind faptul că pe lângă fotograf mai erau si colegele mele de la curs, care mă priveau si nu pot sa le învinuiesc – doar pentru asta ne aflam toate acolo, să învătăm, dar pentru mine a fost incomod să mă exprim liber cu înca 15 persoane care se uitau ţintă la mine. După ce m-am obisnuit cât de cât în acest mediu, a fost super; m-am simtit minunat, deja începea sa îmi placă, zeci de ochi sa mă privească.

27398253_968994409931742_35645112_o

REPORTERI: Cine te ajuta în alegerea ţinutei pentru prezentari?

DENISA:  În principiu, îmbrăcămintea o primesti, fără să ai vreun acord sau vreo opinie, însă fiind la început am avut ocazia să o aleg. În prima prezentare am avut variante si fiecare a ales ce credea ca i se potriveste. Pentru a doua prezentare gazduită de magazinul New Yorker, am avut mână liberă, fiecare a ales un articol vestimentar care i-a placut, iar la sfârsit s-au mai facut mici modificări, daca era cazul.

 

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE

Săptămâna aceasta în Spania, Germania, Belgia se caută

salvamar, ospătar, şofer, technician reţele de telecomunicaţii, vopsitor auto

sofer.png

Informaţii suplimentare găsiţi pe  http://www.eures.anofm.ro/

 

REPORTERI: Cum a fost posibil să se creeze o legătură între bio-chimie şi modeling?

DENISA:  Socantă combinatie, am putea spune, dar nu imposibila; până la urma, activitatile extrascolare, hobby-urile nu se completează neaparat cu scoala sau cu profesia pe care o alegi pe viitor, însă ele pot fi combinate, atâta timp cât ceea ce faci, faci cu drag, pasiune si dedicare.

 

 REPORTERI: Cum ai încuraja tinerele care vor să meargă pe acest drum?

DENISA: În primul rand, trebuie să admitem ca modeling-ul nu este pentru toată lumea şi nu mă refer strict la aspect, dar pur şi simplu nu toti suntem facuti „să defilăm”. Însă pe aceia care doresc sa îsi construiască un drum pe aceasta cale, îi încurajez să adopte un stil de viată sănătos si echilibrat; cum spuneam, secretul constă în încrederea de sine, dar este important să clădeşti această încrederea în armonie cu trupul şi mintea ta. Nimic nu e imposibil si nu poţi să ştii niciodată când si cine te remarcă şi dintr-o simplă întamplare sau încercare totul poate lua o altă întorsătură.

Fiţi curajosi si luptati pentru ceea ce vă doriti si niciodată nu îi lăsaţi pe ceilalti să vă spună ce puteţi sau nu să faceti, pentru ca nimic nu are limite si totul este posibil prin munca, devotament si voinţă.

27398239_968994423265074_620492407_o

REPORTERI: Îti doreşti ca modelingul să devină meseria ta de bază şi tu să devii un model de succes sau vrei să rămână la stadiul de hobby?

DENISA: O carieră în modeling sună promiţător, însă nu sunt sigură dacă într-adevar aş putea reuşi. Mă încântă ideea foarte tare, normal că mi-ar placea sa devin un model de success, însă asta voi afla abia în urmatorii ani, iar între timp am sa urmez o profesie, am să merg la o facultate, pentru că nu poti sa iti pui sperante în ceva ce nu are garantie si trebuie mereu să ai un plan de rezervă. În final, le doresc succes tuturor să-şi urmeze visele si sa nu renunte la ele, orice s-ar întâmpla.

Foto: arhiva personală Denisa Moga

au consemnat GEORGIANA PUŞCAŞ şi ADRIANA COBE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: