ROMAN RAREŞ: O Horă cât o Unire

Joi, 24 ianuarie 2018, în Piaţa Unirii a avut loc o ceremonie cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire.

Totul a inceput inainte de ora 12, cu intonarea Imnului National si a Marsului lui Iancu. Slujba religioasa a inceput cu Te Deum-ul, urmand mai apoi cuvantarile obisnuite.S lujba a fost tinuta de un sobor de preoti ai unitatilor militare.

Prefectul judetului, Ioan Mihaiu, a rostit un discurs prin care a amintit ca crearea Principatelor Unite ale  Moldovei si Tarii Romanesti a fost un pas important pentru infaptuirea Marii Unirii de la 1918.

Doamna conferentiar Alina Stoica ni s-a plans de indiferenta fata de Mica Unire din zilele noastre. Tot dumneaei ne-a amintit ca aceasta unire a fost facuta in acord cu Conventia de la Paris, datorita unor patrioti cum ar fi Vasile Alecsandri, Dinicu Golescu, Ion C. Bratianu si multi altii.

LOCURI DE MUNCĂ ÎN ORADEA

În această săptămână sunt disponibile posturi de lucrător comercial, informatician, agent servicii client

informatician

Lista completă a locurilor de muncă disponibile se găsește la adresa http://www.locuridemuncabihor.ro/component/jsjobs/job/listjobs/cat-itinternete-commerce-13?Itemid=435

 Aceste informații sunt centralizate și actualizate săptămânal, în fiecare joi, de AJOFM BIHOR.

Ceremonialul a continuat cu interpretarea a trei cantece patriotice de catre ansamblul coral Traian Mosoiu. Apoi a inceput ceremonia depunerii de coroane la statuia voievodului Mihai Viteazul, primii fiind prefectul Ioan Mihaiu, vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang, primarul orasului, Ilie Bolojan, urmati fiind de reprezentanti MAI, MApN, din cadrul Asociatiei Cadrelor in Rezerva si Retragere, ai Teatrului Regina Maria, ai partidelor politice, ai scolilor si liceelor.

uni06

Foto: RAREŞ ROMAN

In jur de ora 13 s-a pornit o hora in piaţă, impreuna cu Ansamblul Folcloric Crisana. De la ora 14 studentii ne-au invitat să luam parte la crearea unei hărţi a României, formată din oameni.

ROMAN RAREŞ

rares-roman

RAREŞ ROMAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: