DALIA ŢIGAN: Experiențe de neuitat la Radio Maria

Radio Maria a realizat o serie de emisiuni împreună cu patru elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, care au avut șansa de a-și exprima părerile despre anumite teme. Proiectul ,,Oameni și atitudini” și-a propus punerea în valoare a clădirilor și istoriei lor, unde s-a vorbit despre diferite personalităţi care au participat la Unirea din 1918.

RADIO01

Subsemnata în studioul Radio Maria, alături de dna Ramona Novicov şi dl Gabriel Bonaciu

Prof. universitar de istorie Radu Românașu ne-a transpus înapoi în anul 1918, unde ne-a prezentat sumedenia de greutăți prin care cetățenii de pe vremea aceea trebuiau să treacă încât să poată supraviețui și – cel mai important – să facă unirea posibilă.

Doamna Ramona Novicov, în schimb, ne-a vorbit despre arhitectura clădirilor și modul în care acestea au fost construite.

Domnul Gabi Bonaciu, producătorul acestor emisiuni, ne-a fost alături și ne-a sfătuit să îndrăznim să ne spunem punctul de vedere liber și fără sfială, fapt care chiar ne-a motivat mai mult să discutăm alături de el, în cadrul acestora.

Prima dată când am fost în direct, am avut cu toții foarte multe emoții, dar chiar și așa a fost o experiență plăcută, în special datorită domnului Gabi Bonaciu, care ne-a asigurat că este ceva foarte normal și de asemenea, un lucru bun – datorită emoțiilor, noi, cei din spatele microfoanelor, putem transmite aceste sentimente si ascultătorilor, făcând mesajul să fie mai atractiv.

radio03

Un alt aspect învățat și de care este necesar să ținem cont e că cei ce urmăresc postul de radio trebuie să simtă căldura din vocea noastră. Domnul Bonaciu ne-a mărturisit cu zâmbetul pe buze că, chiar și acum, înainte de o emisiune, încă are emoții, dar atunci când începem toți să vorbim și să dezbatem un subiect, toate aceste sentimente dispar și ajungem toți să ne lăsăm purtați de val.

Alexandra Gherman:

„Participând la o astfel de activitate, am avut posibilitatea, de-a lungul emisiunilor, să acumulez informații de dezvoltare culturală și personală. Mi-a făcut o mare plăcere să îl cunosc pe domnul Gabi Bonaciu, care a fost o gazdă minunată, ca și pe doamna Ramona Novicov, care ne-a îndemnat să participăm bucuroși la această activitate”.

Răzvan Gracziaş:

„A fost o experiență foarte frumoasă și aparte, deoarece nu toți au posibilitatea să intre într-un studio și să vorbească deschis într-o emisiune. Am învățat lucruri interesante și esențiale pentru cultura mea generală, despre patrimoniul orașului nostru. Toți elevii de la jurnalism ar trebui sa trăiască o astfel de experiență”.

Bogdan Zsursz:

„Pentru mine a fost o activitate din care am învățat și experimentat lucruri pe care alți elevi sau persoane nu le pot experimenta în fiecare zi și poate îmi vor fi odată de folos”.

radio02

Faptul că am avut oportunitatea de-a lua parte acestei realizări m-a făcut sa am o perspectivă diferită asupra unor lucruri și, de asemenea, am aflat chestiuni pe care probabil nu le-aș fi știut niciodată. Persoanele din spatele acestui proiect ne-au încurajat să ne spunem opinia, chiar dacă aceasta este ceva ce unii oamenii nu vor să audă, dintr-un singur motiv: vocea noii generații este importantă! Eu privesc experiența aceasta ca fiind o realizare în adevăratul sens al cuvântului.

De altfel, în urma acestei activități am obținut cu toții o sumă de bani considerabilă, o carte scrisă de către Samuil Micu, denumită ,,Mărturii antologice”, și un pachet stufos de cunoștințe.

Suntem nespus de recunoscători că am luat parte la acest proiect și am dori să subliniem faptul că sunteți invitați să urmăriți Radio Maria pe frecvența 102.02.

DALIA ŢIGAN

dalia tigan

DALIA ŢIGAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: