VANESA DIBARŢ & SALOMEEA GURĂU: Ghibu pe platforma Google

Elev în clasa a XII-a B, la filologie-jurnalism, Alexandru Toader a câștigat o bursă Front End Web Development, care este în parteneriat cu Google. Această bursă constă într-o școlarizare gratuită pe platforma Udacity, partener Google, care suportă costurile bursei, ne-a relatat Alexandru. Despre acest subiect am avut plăcerea de a discuta cu Alexandru, care ne-a oferit detalii despre bursa primită.

alex-toader

ALEX TOADER

REPORTERI: Alex, povestește-ne despre această bursă, cum ai ajuns să aplici pentru ea?

ALEXANDRU: Am aflat de această bursă prin intermediul unui vlogger – Mikey Hash, mai exact – am urmat pașii indicați de el și am aplicat; oricine putea să aplice. Am aplicat pentru cursul Front End Web Development. Pentru a intra, experiența nu a fost necesară, ceea ce a fost necesar a fost pasiunea, timpul şi dorința de a primi această bursă. Nu trebuie să fii un geniu, trebuie doar să îți dorești și să vrei cu adevărat o carieră în acest domeniu.

 

REPORTERI: Spune-ne de ce crezi că ai fost ales.

ALEXANDRU: Cred că nu am fost ales pentru experiența mea în programare; am mai avut tangențe cu programarea, dar nu asta a fost esențial, țin minte că în interviul de aplicare am fost întrebat de ce cred că merit această bursă, iar eu am răspuns simplu: merit această bursă prin simplul motiv că îmi doresc și nu neapărat că vreau să fac o carieră, ci pur și simplu pentru cultura mea general. Am intrat într-o eră tehnologică în care cunoasterea unui limbaj de programare ar trebui să fie esențială în viața unui om.

 

REPORTERI: Ce s-a întâmplat după ce ai fost acceptat?

ALEXANDRU: Bursa constă în două module; eu am terminat primul modul, iar acum aștept răspunsul în februarie. Dacă am intrat în modulul doi, vor fi doar 3.000 de locuri disponibile.

au consemnat VANESA DIBARȚ şi SALOMEEA GURĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: