TEODORA NICORICI & EMANUEL GAVRILĂ: Olimpici la vârste fragede

Alex Topai şi Şerban Pârvulescu sunt doi elevi ai liceului nostru, olimpici la diferite materii. Elevi in clasa a VI-a, şi-au descoperit atracţia faţă de calculator prin clasa a IV-a.

Acestia sunt la cercul de informatica de doi ani, fiind coordonati de domnii profesori Lukacs Sandor şi Alina Luncan. Alex şi Şerban au luat medalii de bronz la Olimpiada Naţională de informatică, precum şi la alte olimpiade si concursuri locale sau judetene.

Pe langa aceste calitati, cei doi scriu cărţi sau programeaza. Cărţile pe care le scriu sunt citite atât de diriginte, cât şi de alti profesori. Iată titlurile acestora: „Cea mai tare excursie ever”, „Aventurile ştiinţifico-fantastice”, alături de altele, care deocamdată nu sunt publicate.

Lucrul care ne-a fascinat cel mai mult a fost atunci cand i-am intrebat din ce clasa au inceput sa programeze; spre surprinderea noastra, ne-au spus ca din clasa a V-a.

Nu ne-a mirat raspunsul lor la o alta intrebare, referitor la o cariera in acest domeniu, ei spunandu-ne ca doresc sa aiba o cariera in informatică.

Am fost curiosi sa aflam ce programează: „Nu am programat chestii atat de inportante, adica pana acum am programat jocuri, ceea ce pentru noi e ceva simplu”.

TEODORA NICORICI, EMANUEL GAVRILĂ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: